Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Biar

Biar fa els primers passos perquè el centre de dia per a majors siga una realitat

S’ha aprovat compatibilitzar l’ús educatiu del sòl amb l’assistencial i l’ajuntament ha rebut la memòria valorada

 

  1. 04/12/2023. L’Ajuntament de Biar ha aprovat compatibilitzar l’ús educatiu -cultural de l’antic edifici del col·legi d’Infantil amb un ús assistencial-social. Aquesta decisió, que van prendre per unanimitat els grups municipals, fa que l’anhelat centre de dia per a majors de la Mancomunitat de Serveis Socials estiga cada dia més a prop.

Mentre s’ultimen els passos perquè el tràmit de l’ampliació de l’ús del sòl es materialitze,  els cuatros municipis als quals donarà servei el centre de dia- Biar, Beneixama, Canyada i Camp de Mirra- han costejat la memòria valorada. Aquest document és l’avantsala de la redacció del projecte i la seua posterior construcció i defineix les línies mestres de com serà el centre.

En el document s’estableix que l’immoble es projectarà en una sola planta en forma d’O, que comptarà amb 725 metres quadrats edificables. L’arquitectura proposada està organitzada a partir d’un gran pati interior, generant espais flexibles i oberts. Així mateix, tindrà dues sales polivalents i una de rehabilitació, a més de menjador i cuina.

El centre pararà atenció integral individualitzada a persones majors dels municipis de Biar. Beneixama, Canyada i Camp de Mirra, amb la finalitat de mantenir o millorar el major nivell d’autonomia possible i d’independència i la vinculació amb el seu entorn sociocomunitario. Estarà preparat per a albergar a uns 50 usuaris.

La Diputació Provincial d’Alacant invertirà en el projecte tant la redacció del projecte com la seua construcció amb 2 milions d’euros.

L’alcaldessa, Magdalena Martínez, ha indicat que “cada dia veiem com es materialitza aquest projecte que tan reivindicat ha sigut per Biar així com per Beneixama, Canyada i Camp de Mirra. Ara, després de l’ampliació de l’ús del sòl i la memòria valorada ja es pot procedir a la redacció del projecte”.

 

 


236