Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Biar

Biar inicia els tràmits per a canviar PGOU respecte a les fotovoltaiques

 

Avui s’ha iniciat la consulta prèvia que permetrà la suspensió i així poder regular la seua implantació

28/04/2023. L’Ajuntament de Biar ha iniciat les actuacions prèvies per a suspendre de manera puntual les llicències i així, regular la implantació de les plantes solars fotovoltaiques en el terme municipal. Per a això, és necessària la modificació parcial número 17 del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU). El primer dels passos d’aquesta tramitació és la realització d’una consulta prèvia a la ciutadania, que des de l’Ajuntament ja s’ha posat en marxa.

L’objectiu que persegueix la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana és l’exclusió d’aquells terrenys inclosos en unitats de paisatge d’Alt o Molt Alt valor paisatgístic, fins i tot per a les línies d’evacuació que precisen els parcs solars. També pretén eliminar com a possibles sòls on instal·lar aquest tipus d’infraestructures els àmbits i entorns inclosos en el Catàleg de Béns i Espais protegits del Municipi, fins i tot per a les línies d’evacuació. A més, l’acció pretén potenciar la implantació de plantes solars fotovoltaiques d’autoconsum en la població de Biar.

Referent a això, l’alcaldessa Magdalena Martínez ha indicat que “seguirem els processos obligatoris per a tenir una moratòria en la implantació d’instal·lacions generadores d’energia solar fotovoltaica i per a això, és necessari com a pas previ la realització d’una consulta prèvia a la ciutadania”.

Així, avui, un dia després que s’informarà el ple sobre aquesta decisió, en la web de l’Ajuntament, s’ha iniciat la consulta prèvia a la ciutadania. El procés de consulta romandrà habilitat 20 dies hàbils, tal com marca la legislació autonòmica. Aquesta servirà perquè la ciutadania es pronuncie sobre els primers aspectes bàsics de la proposta a desenvolupar.

L’Ajuntament de Biar ha considerat necessària la identificació i delimitació dels àmbits de Sòl No Urbanitzable Comú amb major aptitud territorial per a albergar la implantació d’Instal·lacions Generadores d’energia solar fotovoltaica. En aquest moment, l’ocupació màxima sense ponderacions, aprovada en sessió plenària per l’Ajuntament de Biar, és d’un 3% de la superfície de sòl no urbanitzable comú del municipi.

El municipi de Biar disposa d’un Pla General d’Ordenació Urbana aprovat definitivament al febrer de 2022 i durant la seua vigència s’han anat desenvolupant diferents modificacions puntuals per a adequar-ho al bé comú.


Notícies relacionades:

296