Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Biar

L’Ajuntament de Biar compta amb una liquiditat de més de 2 milions d’euros

La relació de béns aconsegueix els 66 milions d’euros

NP. 26/05/2023. L’Ajuntament de Biar disposarà de 676.120, 74 euros, a través del romanent de tresoreria, segons s’indica en l’informe de liquidació del pressupost de 2022 , que es va presentar ahir, en l’últim ple de la legislatura. Referent a això, el regidor d’Hisenda, José Luis Valdés, ha recordat que “aquests diners és el que en anteriors exercicis hem abordat les inversions financerament sostenibles”.

En aquest, s’arreplega un superàvit de 136.558,72 d’euros  en els comptes municipals. A més, l’ajuntament compta amb una liquiditat de 2.066.471,4 euros en diferents comptes bancaris. A més, Valdés va recordar que “no tenim cap mena de finançament extern ni préstec que hàgem de retornar”.

L’any 2022, la despesa mitjana per habitant – tot el que repercuteix per la prestació de serveis i despeses – ha sigut de 1634 euros mentre que la inversió per habitant suma 582 euros.
Tota aquesta documentació es remetrà a la Sindicatura i al Tribunal de Comptes.

 

Catàleg de Béns
Així mateix, en el ple es va aprovar la relació de béns i drets (immobles, vehicles i drets) del qual és titular l’Ajuntament de Biar. La part més important d’aquest catàleg són els immobles i en ell es detalla la seua situació, la seua qualificació jurídica, la seua data d’adquisició (si se sap) i les dades del registre de la propietat i les actuació realitzades en aqueixa finca o edifici.

En total, els béns immobles són 891 (s’inclouen finques i camins i tenen un valor de 66 milions d’euros. L’edil d’Hisenda ha indicat que “aquest no és el valor de mercat sinó que es refereix al valor de compra o al cadastral, si el primer no es té”.

 


237