Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi Alfafara Banyeres Biar Diputació Alacant Ibi Torre de les Maçanes

Gran Ruta Costa Blanca Interior

Les rutes pel GR-330, la sendera més llarga de la província d’Alacant, es recuperaran al setembre i octubre de la mà de la Diputació d’Alacant i el Club Esportiu Trekking.

En aquesta ocasió es duran a terme durant les dues últimes setmanes de setembre i les tres primeres d’octubre, recorrent zones de l’ Alt Vinalopó, L’ Alcoià, la Comarca del Comtat i L’ Alacantí.

Aquestes rutes senderistes són una excel·lent manera de practicar aquest esport i també de conèixer els contrastos de la nostra rica província i la bellesa dels seus paisatges. La distància mitjana de cadascuna de les rutes serà d’uns 20 km i tenen un grau de dificultat mitjà.

La ruta tindrà lloc els dos últims diumenges de setembre i els tres primers d’octubre amb el següent itinerari:

  • Etapa 1: Biar – Banyeres de Mariola (17 de setembre).
  • Etapa 2: Banyeres de Mariola – Alfafara (24 de setembre).
  • Etapa 3: Alfafara – Alcoi (1 d’octubre).
  • Etapa 4: Alcoi – Ibi (15 d’octubre).
  • Etapa 5: Ibi – la Torre de les Maçanes (22 d’octubre).

La quota per a conèixer la sendera més llarga de la província d’Alacant és de 10 euros per etapa i inclou autocar, monitor amb àmplia experiència en muntanya, avituallament i guia tècnica amb dades tècniques, mapes i recomanacions.

L’eixida és des de la Plaça d’Estels d’Alacant (es recomana arribar 10 minuts abans) a les 7.45 del matí i el retorn serà al mateix lloc. Els participants han de tenir almenys 16 anys; els menors han d’anar acompanyats d’un pare o tutor.

Per a inscriure’s prema el següent enllaç: https://silvoturismo.com/las-rutas-por-el-gr-330-regresan-con-cinco-nuevas-etapas/


236