Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Biar

José Pedro Maestre Escobar serà el nou arxiver municipal de la localitat

En la sessió plenària del mes de juny, la corporació municipal aprovava per unanimitat del seus membres el nomenament de José Pedro Maestre Escobar, com a nou arxiver municipal  L’ajuntament de Biar compta, juntament amb l’església Parroquial “Ntra. Sra. de l’Assumpció”, d’un arxiu històric de gran importància a nivell provincial. Pel que respecta a l’arxiu municipal, el càrrec d’arxiver era ocupat per Cristóbal Payá Galvany. des de 1967. Lamentablement, després de la seua defunció, aquest càrrec havia quedat vacant.

ENTREVISTA

Aquest fet suposava un problema ja que aquesta figura és de summa importància per al manteniment de l’arxiu i el seu accés per part de molts estudiants i veïnat que ho sol·liciten. José Pedro Maestre Escobar, més conegut al municipi com “Pepe, el manisero”, va nàixer a Biar al juny de 1951. Una vegada finalitzats els seus estudis primaris, cursa Formació del professorat de “Llengua Valenciana i la seua didàctica”.

 

 

 

A nivell professional, cal destacar que des de 1976 es dedica fonamentalment a l’ofici ceramista familiar fins a la seua jubilació. És un gran amant del seu municipi, ja en 1974 va participar en la neteja i primer inventari i catalogació de l’arxiu de la parròquia “Ntra. Sra. de l’Assumpció” a petició del rector d’aquell moment. Des del 2018 fins al 2021, també ha compartit moltes hores d’arxiu amb l’arxiver anterior, elaborant durant l’estiu de 2018 una exhaustiva faena d’investigació documental sobre la ceràmica fina de Biar.

Des d’Intercomarcal TV ens sumem a les felicitacions per aquest nou càrrec, d’aquesta que ha estat sa casa en diverses ocasions.

1 comment

dfggh julio 1, 2022 at 10:13 pm

Enhorabuena, Pepe.

Contestar

Notícies relacionades:

No hi han notícies relacionades.

289