Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Biar

Parlem amb Miguel Alcaraz, president de la Comissió de Sant Antoni Abad de Biar, amb motiu de la suspensió de la festivitat que es duria a terme aquest cap de setmana

Parlem amb Miguel Alcaraz

Parlem amb Miguel Alcaraz president de la Comissió de Sant Antoni Abad de Biar, amb motiu de la suspensió de la festivitat que es duria a terme aquest cap de setmana.

El veinat participa encenent les típiques fogueres mentre el rei recaptador acompanyat pel seguici format per dos dansaires i la Colla de dolçaines i tabals La Bassa la Vila, arreplega els tributs i són obsequiats amb menjars i begudes tradicionals com ara herbero, vi, cassalla, bunyols, etc.

Aquesta figura enigmàtica que s´endinsa en el passat medieval representa la figura del rei Jaume d´Aragó qui en acabar la collita d´ametlla, oliva i raïm, que té lloc durant el mes de gener, passava per la població per recollir l’impost quel es recaptava amb dues safates de bronze que segons recull l´ajuntament de Biar, foren donades pels Reis Catòlics a la població.

El Rei Pàixaro i Sant Antoni Abat són dues festes unides. Conformen una celebració de caràcter laic i religiós que organitzen els setanta membres de la Comissió de Sant Antoni de Sant Antoni Abat, de manera autogestionada, d´acord amb l´ajuntament i l´església.

Més noticies

¿Te preocupan tus clientes? ¿Y la calidad en tu servicio y empresa?

Redacció

¿Cómo se tramitan las nuevas licencias?, nueva sesión informativa

Redacció

¡No te pierdas la Gala del Comercio el próximo 12 de enero en la Casa de Cultura!

Redacció

¡Hazte voluntario y voluntaria de Cruz Roja!

Redacció

¡En Biar tenemos acueducto muy especial en diciembre del 2014!

Redacció

“TFIL – Taller de Formación e Inserción Laboral – Acto de Clausura

Redacció
1113