Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Biar

Rés de l´Àngelus, hissada banderes, interpretació d´himnes i pasdobles, Entrada i Baixada Mare de Déu (dia 10 de maig)

A les 12 hores des del balcó central de l´Ajuntament, Rés de l´Àngelus i a continuació hissada de les banderes nacional, autonòmica i europea, als concordes dels respectius himnes nacional, autonòmic i local, interpretats per la banda Unió Musical de Biar, sota la direcció d´En Santiago Rodríguez Perpiñán.

Seguidament, es procedirà al tret d´una gran “mascletà”. FInalitzada aquesta, cadascuna de les bandes de música interpretarà el tradicional pasdoble de Plaça, seguint després l´itinerari de costum.

 

 

Rés de l´Àngelus, hissada banderes, interpretació d´himnes i pasdobles:

 

 

 

 

A les 16:45 hores, estaràn concentrades totes les Comparses i les seus corresponents bandes de música a l ´inici del carrer Torreta. A les 17 hores, gran Entrada de Moros i Cristians.

 

 

Entrada (1ª part):

 

Entrada (2ª part):

Entrada (3ª part):

 

Entrada (4ª part):

Entrada (5ª part):

 

Entrada (6ª part):

 

Entrada (7ª part):

 

 

En aquest primer dia de festes: 8 policies, 22 efectius de Protecció Civil a més de voluntaris de Creu Roja, Guàrdia Civil i Policia Autonòmica vetlaran pels festers que participen en l’acte més multitudinari de les festes en honor de la Mare de  Déu de Mare de Gràcia i la multitud de veïns de poblacions confrontants que s’esperen.

 

Finalitzada l´Entrada, des de l´Església Parroquial, l´esquadra oficial de cadascuna de les comparses, amb la seua bandera i banda de música, iniciaran la pujada al Santuari de Nostra Senyora de Gràcia.

 

 

A l´arribada de la comitiva al Santuari, les comparses iniciaran la processó de la baixada de la imatge de la Mare de Déu de Gràcia, escortada per l´esquadra oficial de la comparsa de Moros Vells.

A l´entrada de la Mare de Déu a la Plaça d´Espanya s´entonarà el Cant de Benvinguda per la Coral “Mare de Déu de Gràcia”. Seguidament, en processó, serà traslladada a l´Església Parroquial, on serà rebuda i aclamada per tots amb el càntic de Biarenses. Durant el seu ascens al tron, es cantarà la Salve Regina per la Massa Coral.


246