Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Canyada

El Consorci de Residus CREA ha presentat aquest matí a la Canyada en el CEIP Verge del Carmen el seu projecte de Compostatge Comunitari

El Consorci de Residus CREA ha presentat aquest matí a la Canyada en el CEIP Verge del Carmen el seu projecte de Compostatge Comunitari

El Consorci de Residus CREA ha presentat aquest matí a la Canyada en el CEIP Verge del Carmen el seu projecte de Compostatge Comunitari. A l’acte han assistit l’alcalde de la localitat, Juan Molina Beneito i el gerent del Consorci de Residus Crea, Óscar Giménez.
El projecte naix amb l’objectiu d’augmentar la separació en origen de residus orgànics (aquest tipus de residus són aproximadament el 40% del total de residus generats en els habitatges). Així mateix, permetrà dur a terme la gestió de la matèria orgànica generada pels veïns i establiments dels municipis participants.

El projecte es basa en la participació voluntària dels municipis adherits al projecte per a la implantació d’illes de compostatge comunitari en els seus respectius territoris. D’aquesta manera, es fa un pas més en la gestió dels residus orgànics de forma descentralitzada.

L’inici del mateix està previst per a finals d’enguany. De fet, en la reunió de presentació que s’ha realitzat hui en la seu del Consorci Crega, en la localitat de Villena, també s’han iniciat els treballs de coordinació entre el consorci i els ajuntaments implicats per a avançar en la implantació de les 11 illes de compostatge comunitari.

Formació i assessorament personalitzat

Cada municipi participant rebrà un assessorament personalitzat quant a l’elecció de la zona, els aspectes claus del compostatge i la participació d’usuaris o famílies perquè el projecte puga iniciar-se de manera òptima.
En cada municipi participant es realitzaran sessions informatives i formacions per a la ciutadania, en les quals s’abordaran aspectes sobre el compostatge comunitari i la gestió de la matèria orgànica. Els participants rebran un poal airejat per a separar els seus residus orgànics en les seues llars, bosses compostables i una guia de compostatge.

Finalment, el projecte s’ha dotat també d’un seguiment tècnic d’acompanyament per part del consorci basat en visites de control bimensuals que asseguren que l’experiència siga tot un èxit.

Els materials que es poden gestionar a través del compostatge comunitari són: restes de fruites, restes de verdures, restes d’aliments crus i cuinats (incloent carn i peix), lactis, pasta, arròs, corfes de fruita seca, flors i plantes, pòsits de café i infusions, tovallons de paper tacades de matèria orgànica, corfes d’ou, petxines de crustacis, etc.

Compostar no sols redueix residus que podrien acabar en abocadors, també genera compostos, un abonament natural d’alta qualitat que suposa una aportació de matèria orgànica als sòls dels nostres municipis, i per tant una major fertilitat. El compost és una esmena orgànica amb múltiples beneficis per als sòls: millora l’estructura del sòl, redueix la necessitat de regs, aporta nutrients necessaris per al creixement de les plantes, i redueix la necessitat de fertilitzants químics.

Més noticies

¿CÓMO VE CAÑADA?

Redacció

“TODO UN PUEBLO UNIDO PARA LAS FIESTAS”

Redacció

Volteo de campanas y mascletá con motivo del día del Carmen

Redacció

Volteig de campanes i Gran Mascletà

Redacció

Visitamos la Almazara San Cristóbal de Cañada para conocer el Aceite de Oliva Virgen Extra Ecológico obtenido directamente de aceitunas y sólo mediante procedimientos mecánicos

Redacció

Visita de los Pajes Reales al pueblo de Canyada

Redacció

Deixa el teu comentari / Deja tu comentario

1146