Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Agres Alcoi Banyeres Beneixama Castalla Cocentaina Muro d´Alcoi Penàguila Planes

Castalla es vist de festa per a rebre el XVI Aplec de Danses dels pobles de la Mariola

La XVI edició del ‘Aplec dels Danses dels pobles de la Serra Mariola’ tindrà lloc a Castalla aquest dissabte 11 de juny, i en el qual participaran agrupacions de deu municipis. Els carrers de la localitat seran l’escenari d’aquest espectacle que acull la capital de la Foia, que ja anava a ser la seu l’any 2020, quan la pandèmia va truncar la celebració de la trobada.

La trobada està organitzada per l’Ajuntament i la Comissió de les Danses local, i comptarà amb la participació dels següents pobles: Alcoi, Agres, Banyeres de Mariola, Beneixama, Bocairent, Castalla, Cocentaina, Muro d’Alcoi, Penàguila i Planes.

1A PART

 

 

2A PÀRT

 

Els actes del dissabte 11 de juny començaven a les 17.30 hores amb la recepció dels grups participants. Seguidament, a les 18.45 hores serà la cercavila prèvia a l’Aplec de Danses, que començarà a les 19.15 hores. Posteriorment, a les 22.00 hores tindrà lloc el sopar i, una vegada finalitzada, els assistents podran gaudir d’una festa popular. Els itineraris de la cercavila i de la trobada, així com la resta d’informació d’utilitat, es poden consultar en el programa de l’acte.

REPORTATGE COMISSIÓ DE DANSES

 

 

Per a la Comissió de les Danses, aquesta trobada  té l’objectiu de fomentar l’alegria, la germanor i la pau entre els pobles veïns a partir del ball i la dansa, una mostra de la riquesa de la cultura valenciana i de la identitat pròpia de cada localitat. Hui assistim a un dels assajos que la Comissió de les Danses està organitzant per ensenyar les danses i la jota del castellut a tot el veïnat. 


Notícies relacionades:

No hi han notícies relacionades.

286