Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Castalla

Castalla treballa en la redacció del Pla Territorial Municipal d’Emergències de la localitat

L’Ajuntament ha rebut una subvenció de 6.000 euros de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències per a sufragar el projecte.

L’Ajuntament de Castalla treballa en la redacció del Pla Territorial Municipal d’Emergències (PTM) de la localitat. El Consistori ha rebut una subvenció de 6.000 euros de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències per a sufragar el projecte. De moment, les converses entre la Regidoria de Seguretat Ciutadana, el personal tècnic, la Policia Local, els Bombers, Protecció Civil i la Brigada Municipal avança per a definir els detalls del document.

 

L’alcalde de Castalla, Antonio Bernabeu, ha declarat que “el Pla Territorial Municipal d’Emergències ens permet tindre llestos els protocols de l’actuació per a fer front a tota classe de situacions de risc”. Per a Bernabeu, “tenir llest aquest document és una garantia per a la nostra ciutat, així com per a la població, ja que millorem la seguretat en tot l’entorn urbà de Castalla”.

 

El termini de redacció del nou pla és d’entre sis i huit setmanes. L’objectiu del mateix és assegurar una correcta redacció, tenint en compte que s’estan duent a terme a reunions amb els agents implicats, eixides de camp i accions de participació ciutadana. D’aquesta manera, la població també pot manifestar el seu punt de vista, donar a conéixer la percepció del risc i enriquir l’elaboració del PTM amb casos concrets.

 

El pla d’emergències es desenvolupa al voltant de de diferents activitats. En primer lloc, la redacció de la memòria. Després, les tasques de cartografia. En aquest apartat es mostra la disposició en el territori de la perillositat, vulnerabilitat i risc. També es té en compte les zones més vulnerables o les vies d’escapament davant d’un desastre natural provocat per una emergència. Aquestes actuacions es complementen amb les eixides de camp, que es realitzen per a dotar de qualitat i veracitat el contingut del PTM. Finalment, les reunions amb els diferents agents implicats serveixen per a traslladar-los les claus de l’actuació.

Més noticies

“Construir una societat de benestar i amb futur és la nostra prioritat” Antonio Bernabeu, alcalde de Castalla

Rubén

¿CAMPO DE GOLF?

Redacció

¡MI 100 CUMPLEAÑOS!

Redacció

¡El Mig Any de Castalla s´acosta!

Redacció

“XIII Concurso de escaparates, fiestas de Moros y Cristianos”

Redacció

“El nostre poble, la nostra gent, amb imatges”

Redacció
1078