Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Castalla

L’Ajuntament de Castalla impulsa una Escola de Democràcia per a l’alumnat de l’IES Enric Valor

 

L’esdeveniment està dirigit a escolars de primer i segon d’ESO i constarà de quatres sessions a càrrec de la politòloga Amparo Calabuig


Castalla, 17 de maig de 2023

L’Ajuntament de Castalla ha impulsat una Escola Municipal de Democràcia per a l’alumnat del centre educatiu IES Enric Valor. L’esdeveniment formatiu està dirigit als escolars de primer i segon d’ESO i constarà de quatre sessions a càrrec de la politòloga Amparo Calabuig. La regidora de Serveis Socials, Maite Gimeno, ha explicat que “aquestes activitats formatives contribueixen a fomentar l’esperit i els valors democràtics entre els més joves de la nostra ciutat”.

Aquest taller tindrà lloc el divendres 19 de maig en el saló d’actes de l’IES Enric Valor. La politòloga Amparo Calabuig serà l’encarregada d’impartir les formacions. Aquestes es dividiran en sessions de 50 minuts de durada. Entre les activitats que es duran a terme es realitzaran cursos, tallers i programes de formació en temes democràtics (ciutadania activa, participació ciutadana, drets humans, governança i transparència).

L’objectiu d’aquestes sessions és promoure i enfortir els valors, principis i pràctiques democràtiques en la societat. Es tracta de desenvolupar una ciutadania compromesa amb la democràcia i que siga capaç de participar activament en la presa de decisions i en la construcció de societats més justes i democràtiques.

És per això pel que l’Escola Municipal de Democràcia, impulsada pel Consistori castellut, està subvencionada per la Conselleria d’Igualtat i de Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana i dinamitzada per la consultoria social EQUÀLITAT, participació i igualtat.

Tal i com han explicat des d’EQUÀLITAT, “la democràcia és una forma d’organització social i política que atribueix la titularitat del poder al conjunt de la ciutadania. Així mateix, la democràcia és un tipus d’organització de l’Estat en el qual les decisions col·lectives són adoptades pel poble mitjançant mecanismes de participació directa o indirecta. Per tant, és vital que els ciutadans/es estiguin conscienciades dels diferents sistemes polítics”.

 


238