Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Cocentaina

Acció formativa d´iniciació als primers auxilis

El passat divendres 21 d’octubre de 2022 vàrem poder formar part d’una acció formativa impartida per la Creu Roja al poliesportiu municipal de Cocentaina. En concret, aquesta primera formació va constar en una iniciació als primers auxilis.

Des de la regidoria d’esports s’ha promogut aquesta idea perquè totes i tots els formadors, entrenadores, col·lectiu de la formació esportiva, i qualsevol que està participant de forma activa dins dels clubs esportius i està treballant dia darrere dia a peu d’instal·lació, puguen tindre els suficients recursos per a poder actuar en cas d’accident i necessitat d’una primera atenció fins que arriben l’ambulància i els serveis mèdics.

La formació va tindre lloc a la sala polivalent del pavelló municipal de Cocentaina, i es va centrar a conèixer els fonaments bàsics dels Primers Auxilis, posseir nocions mínimes sobre les tècniques de Reanimació Cardiopulmonar, conèixer tècniques bàsiques per a poder actuar front hemorràgies, contusions i cremades.

El regidor d’Esports, Octavio Cerdà, explica que aquesta iniciativa és molt interessant per a consolidar-ho i que les accions formatives vagen repetint-se i complementant-se al nostre poliesportiu, podent així formar més i millor als que estan dia a dia a peu d’instal·lació amb els nostres xiquets i xiquetes. Donem les gràcies a Creu Roja, perquè ha sigut la primera que s’ha realitzat, però ja estem treballant amb ells perquè puguen ser moltes més les que es puguen impartir al poliesportiu, com per exemple la formació inicial per a l’ús de desfibril·lador automàtic.


Notícies relacionades:

279