Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Cocentaina

Arranca el Pressupost Participatiu de 2023 a Cocentaina

Enguany el termini de presentació de propostes serà fins al 31 de desembre. La votació, igual que l’any passat, està prevista per a finals del mes de febrer

 

L’Ajuntament de Cocentaina acaba de posar en marxa el procés per a presentar projectes de pressupostos participatius que es votaran i s’executaran el pròxim 2023. Enguany, el termini es tancarà l’últim dia de l’any, és a dir, el 31 de desembre, de manera que els informes de viabilitat puguen estar redactats dins del mes de gener i així poder votar a finals de febrer, després d’un període obligatori d’al·legacions.

El Pressupost Participatiu és un mecanisme de participació i de gestió municipal a través d’un procés democràtic en el qual la ciutadania decideix de manera directa a què es destina una part del pressupost municipal. La participació en el procés està oberta a totes les persones majors de 16 anys i empadronades a Cocentaina.

Per a poder presentar les propostes hi ha dues vies: de manera presencial, al Servei d’Informació a la Ciutadania (SIC), ubicat a la planta baixa de l’Ajuntament, a través d’una instància general en paper; o bé telemàticament, l’opció més recomanable, mitjançant el tràmit destacat en la Seu Electrònica (cocentaina.sedeelectronica.es).

Així mateix, cal adjuntar a la sol·licitud un document explicatiu on es detalle què es vol fer i amb quin objectiu, el motiu pel qual es presenta la proposta, com també el lloc i el pressupost aproximat, si és possible. A aquest document es poden afegir fotografies, plànols o tot allò que es considere adient per a fer més atractiva i interessant la proposta de cara a l’estudi i a la votació.

Una vegada tancat el termini per a presentar les propostes, passaran a la fase d’estudi de la viabilitat per part del personal tècnic municipal, que ha d’emetre els informes abans que s’acabe el mes de gener de 2023, moment en què es faran públiques les propostes a fi que la gent les conega i les valore, ja que la votació està previst que tinga lloc a finals del mes de febrer.

La regidora de Participació Ciutadana, Maite Valls, subratlla de nou la importància que té presentar propostes, que és la primera fase del procés que comença tot just aquest mes de novembre. Així mateix, anima a presentar-ne per part de les persones que no n’han presentat mai cap i a confiar en l’ajuda que se’ls pot oferir per part del personal municipal en cas que tinguen dubtes o bé que no tinguen clar el procés que cal seguir per a presentar les propostes.

Més informació en la web https://www.cocentainaparticipa.com

 


Notícies relacionades:

No hi han notícies relacionades.

281