Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Cocentaina

Cocentaina vibra d’emoció amb la seua “Mareta”

La vila de Cocentaina ha celebrat el matí d’este divendres els principals actes del dia gran de les seues festes patronals en honor a la Mare de Déu del Miracle. Maseros i contestanes han omplit els carrers del poble per venerar la seua aclamada “mareta”

 

El dijous dia 18 d’abril es van celebrar les vespres on a les 19.30 h va tindre lloc la missa dins del Monestir i a les 21.00 h la «cremà» de les «27 fogueres» representant les 27 llàgrimes que va plorar la Mare de Déu. Posteriorment, es va dur a terme la tradicional serenata als mayorales en el Pla i a les dues persones majors homenatjades.

 

Amb les primeres llums del matí del divendres ja s’han sentit als carrers de Cocentaina les 27 salves que anuncien la festa de la Mare de Déu. Com cada 19 d’abril, la Missa de la Descoberta ha tingut lloc en una abarrotada Església del Monestir de la Mare de Déu a les 07:30 del matí, després que anit les fogueres i la serenata donaren inici a la Festa.

 

 

A les 08:30, des de l’interior del Palau Comtal, la Diana ha recorregut els carrers del Raval, el Passeig i la Vila, omplint així de maseros, contestanes i música de xirimita i tabal els punts més reconeguts de la vila contestana des de bon matí.

Acabada la Diana, la venerada imatge de la Mare de Déu del Miracle ha estat pujada al seu tron-andes poc abans de les 10:00, quan ha creuat la porta de la seua església acompanyada de l’habitual emoció de socarrats i socarrades. Obria el seguici l’estendard de la Pia Unión amb la Colla de Dolçaines i Tabals del Mal Passet de Cocentaina, seguits de centenars de devots amb els vestits tradicionals de la vila. Darrere dels majorals i majorales i els càrrecs infantils personalitzats enguany per Paula Vicent (comtessa), Rafa Ferri (comte) i Javi Oltra (mossén Satorre) anava la imatge de la patrona a muscles d’un bon grapat de maseros seguits del clergat i la Unió Musical Contestana, que durant tot el recorregut ha interpretat la marxa de processó Mare de Déu del Miracle.

El trasllat, que ha sigut més ràpid de l’habitual, ha acabat amb l’emotiva súplica, recitada enguany per la jove Arantxa Ferràndiz, qui ha emocionat la multitud concentrada a la Plaça del Cardenal Ferris.

 

 

 

Després, amb la icona ja instal·lada a l’altar major de la Parròquia de Santa Maria, l’ofrena de flors ha acabat d’adornar l’escena per a la Missa Major, que acabada vora les 14:00, ha estat seguida per la Mascletà a la Plaça del Pla i disparada per la pirotècnia Aitana.

 

 

Esta vesprada tindrà lloc la Solemne Processó General a les 19:00, just quan la veïna localitat d’Alcoi donarà inici als seus Moros i Cristians. Davant li queden a Cocentaina dos dies per a acabar estes festes que enguany compleixen 504 anys.

 

 


239