Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Cocentaina

Celebració dels actes de la Mare de Déu del Miracle 2023

503 anys després, Cocentaina viu el 19 d’abril una nova jornada mariana al festejar a la seua Patrona, la Mare de Déu del Miracle. Intercomarcal Televisió va emetre en directe tots els actes.

Els actes van començar l’11 d’abril amb el septenari a la Verge i la Fireta organitzada pel moviment júnior, però la trilogia arrancà el dimarts 18, a les 19:30h amb les vespres i la cremà de les 27 fogueres, commemorant aquell benaurat dijous 19 d’abril de 1520 i les 27 llàgrimes de sang. Després va tindre lloc la serenata a càrrec dels joves del poble i del moviment júnior.

El dia 19, va amaneixer amb el tret de les 27 salves i el res de l’àngelus, a les 8:30 en la capella de Sant Antoni, seguit d’una cercavila amb la colla Mal Passet on es van anar incorporant els majorals i majorales així com els comtes Daira Seguí i Nicolas Jiménez, mossèn, Mateo Torró i suplicanta, Inés Sánchez.

 

DESCOBERTA DE LA MARE DE DÉU:

 

 

EUCARISTIA:

 

 

DIANA:

 

A les 10 en punt del matí, i a muscles dels maseros, la Mare de Déu va eixir del Monestir sent aclamada pels seus devots i iniciant-se així, l’ofrena que culminarà a l’Església de Santa Maria amb la súplica, vers de Francisco Maíquez i Canet que recità la contestana Inés Sánchez.

 

TRASLLAT ICONA MARE DE DÉU:

 

Després de la solemne Eucaristia, presidida pel bisbe contestà monsenyor Juan Antonio Reig, es va dur a terme l’homenatge als majors, a la sra Dolores Insa i el sr José Luis Jover. Al voltant de les 14h es dispara la mascletada al Pla, tancat així el matí.

 

OFRENA DE FLORS:

 

EUCARISTIA SOLEMNE:

 

HOMENATGE ALS MAJORS:

 

A la vesprada, a les 19h, solemne processó pels carrers de costum, amb la Mare de Déu dipositada en el seu tron andes i ja a la nit, a l’Església de Santa Maria es va celebrar la Missa de la joventut, a les 23 h.

 

 

És el dia gran de la festa, amb tot la trilogia encara depara més actes i entre ells destacar la Missa de malalts i impedits, dijous 20 d’abril a les 17, el segon dia del tridu on finalitzat aquest s’elegeixen els majorals, majorales i súplica per a les festes de 2024 i el dia 21, dedicat als xiquets i xiquetes i que inclou l’ofrena infantil, l’entrega de premis del concurs de dibuix i fotografia així com l’elecció dels comtes i mossén per a les festes de 2024.

La trilogia mariana finalitzarà amb el retorn de la Mare de Déu al seu monestir i la besà del Quadre.

 


237