Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Cocentaina

Cocentaina acull el 15é Encontre Nacional de Metges Residents de Nefrologia

 

La trobada tindrà lloc del 30 de setembre al 2 d’octubre i reunirà vora 75 especialistes residents en Nefrologia. Estarà coordinat pel Dr. Vicente Torregrosa i la Dra. Sofía Zárraga, amb el patrocini de Vifor Pharma 

Un any més, l’Ajuntament de Cocentaina, a través de les regidories de Sanitat i Turisme, torna a col·laborar en l’Encontre Nacional de Nefròlegs. Promoguda per la Societat Espanyola de Nefrologia i la fundació Senefro. Aquesta trobada reuneix a tots els Metges Interns Residents (MIR) de 3r any que es troben realitzant l’especialitat de Nefrologia a Espanya. Són dies d’intensa activitat professional, ja que cada hospital ha de preparar la presentació d’un cas clínic d’interés en el món de la nefrologia actual i després debatre’l amb la resta dels participants. Per tant, es parlarà de temes com ara el trasplantament renal o les infeccions associades a la immunosupressió, el fracàs renal agut, la hipertensió arterial, etc.

 Aquest congrés pretén donar el major protagonisme possible als residents, donant-los l’oportunitat de presentar casos clínics davant de companys i nefròlegs sèniors. El programa es complementarà amb un taller pràctic, de manera que cada assistent haurà de presentar en l’Encontre un cas clínic (en un temps màxim 6 minuts) sobre qualsevol àrea de la nefrologia. Hi haurà premis als casos clínics més ben desenvolupats, i també als títols més originals.

 Però la trobada no serà solament treball, perquè després de finalitzar les jornades de presentacions, els assistents podran conéixer una miqueta més Cocentaina, la seua història i la seua gastronomia, gràcies al suport de l’Ajuntament de Cocentaina.

 La regidora de Sanitat, Maite Valls, espera que l’encontre siga intens i ajude a augmentar el desig d’aprendre més i poder dirigir els coneixements a la salut i al benestar dels pacients. Així mateix agraeix al grup organitzador, a la Societat Espanyola de Nefrologia, la Fundació Senefro i, molt especialment, a Vicent Torregrosa, el fet de portar durant tantes edicions aquest esdeveniment mèdic a Cocentaina.


Notícies relacionades:

No hi han notícies relacionades.

281