Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Cocentaina

Cocentaina celebra les festes Patronals de la Mare de Déu del Miracle

504 anys després, Cocentaina viurà el 19 d’abril una nova jornada mariana al festejar a la seua Patrona, la Mare de Déu del Miracle.

La festa estarà presidida per l’arquebisbe de València, monsenyor d. Enrique Benavent.

Avui dia 18, comença  trilogia, a les 19:30h amb les vespres i la cremà de les 27 fogueres, commemorant aquell benaurat dijous 19 d’abril de 1520 i les 27 llàgrimes de sang. Després tindrà lloc la serenata a càrrec del moviment júnior. La serenata serà primer a la Mare de Déu, després als majorals i finalment a Pepe Ribelles i Mari Carmen Albors, el matrimoni que demà rebrà l’homenatge als majors.

El dia 19, amaneixerà amb el tret de les 27 salves i el res de l’àngelus, a les 8:30 en la capella de Sant Antoni, seguit d’una cercavila amb la colla Mal Passet on aniran incorporant-se els majorals i majorales així com els comtes Paula Vicent  i Rafa Ferri, i el mossèn, Javi Oltra, i suplicanta, Arantxa Ferrándiz

A les 10 en punt del matí, i a muscles dels maseros, la Mare de Déu del Miracle eixirà del Monestir sent aclamada pels seus devots i iniciant-se així, l’ofrena que culminarà a l’Església de Santa Maria amb la súplica, vers de Francisco Maíquez i Canet que recitarà la contestana Arantxa Ferrándiz.

Després es procedirà a l’ofrena i solemne Eucaristia, presidida pel l’arquebisbe de València, monsenyor d. Enrique Benavent, així com pels retors de la germandat sacerdotal contestana. La missa estarà acompanyada als cants per les germanes Agustines de la Conversió de Sotillo de l’Adrada.
Finalitzada aquesta, es durà a terme l’homenatge als majors, al sr. Pepe Ribelles i la sra Mari Carmen Albors.

Està previst que al voltant de les 14h es dispare la mascletada al Pla, tancat així el matí.

A la vesprada, a les 19h, solemne processó pels carrers de costum, amb la Mare de Déu dipositada en el seu tron andes i ja a la nit, a l’Església de Santa Maria es celebrarà la Missa de la joventut, a les 23 h.

És el dia gran de la festa, amb tot la trilogia encara depara més actes i entre ells destacar la Missa de malalts i impedits, dijous 20 d’abril a les 17, el segon dia del tridu on finalitzat aquest s’elegeixen els majorals, majorales i súplica per a les festes de 2025 i el dia 21, dedicat als xiquets i xiquetes i que inclou l’ofrena infantil, l’entrega de premis del concurs de dibuix així com l’elecció dels comtes i mossén per a les festes de 2025.

La trilogia mariana finalitzarà amb el retorn de la Mare de Déu al seu Monestir i la besà del Quadre.

Des de la Pia Unió, presidida per José Torró i Maria Dolores Franco, animen a tot el poble a acompanyar a la Mare de Déu en aquestos dies tan especials, a ser portadors o portadores del seu tron andes i a no deixar perdre l’oportunitat de visitar-la els dies que es troba a l’Església, ja que aquesta estarà oberta les 24 hores. Tanmateix, desitgen unes Bones Festes de la Mare de Déu a tot el poble de Cocentaina i visitants.

PROGRAMA ACTES MdD 2024


253