Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Cocentaina

Cocentaina es mostra en FITUR amb una nodrida agenda de promoció

Cocentaina es mostra en FITUR amb una nodrida agenda de promoció

Amb l’arribada de les autoritats contestanes en el primer dia de l’exposició internacional de Turisme, s’obri l’agenda per a la promoció i la comercialització dels recursos turístics de Cocentaina, des de la Fira de Tots Sants, al patrimoni cultural i natural. L’alcaldessa Mireia Estepa, l’edil de Fira Eugenia Miguel i el regidor de Turisme Ivàn Jover, formen l’expedició a aquesta nova edició de FITUR.

En les dues primeres jornades de la Fira, s’han concertat ja huit entrevistes amb altres entitats expositores de la mostra, entre els quals es troben consultores de turisme, empreses tour operadores estrangeres i altres organismes oficials d’Espanya. L’objectiu d’aquestes trobades és la promoció del turisme local, amb l’establiment de contactes, i a través de possibles contractacions o línies de treball col·laboratives.

En la segona jornada, a mig dia, Cocentaina oferirà a més una presentació en l’estand de Costa Blanca, on s’estrenarà un vídeo promocional sobre la localitat i s’exposaran els favorables resultats en matèria de turisme de l’any passat, i les novetats per a aquest 2020, entre les quals destaquen la nova web de turisme, la posada en valor de recursos com el refugi de la guerra civil, la torre artillera del conjunt del Castell, o el reforç dels serveis de visites turístiques al Palau Comtal i castells.

En aquest acte també es donarà a conéixer les noves rutes que s’oferiran enguany, com la ruta de l’aigua, de les muralles, d’art sacre, i unes altres de temàtica cicle turística i botànica.

VALORACIÓ: Cocentaina molt present en FITUR 2020

El 22 i 23 de gener l’acaldessa contestana, Mireia Estepa, junt a la regidora de Fira, Eugenia Miguel, i el regidor de Turisme, Iván Jover, van estar presents en la Fira Internacional de Turisme a Madrid representant a la Vila Comtal. Durant aquestos dies van tindre diverses reunions de treball amb els encarregats de Turisme de municipis com Tarragona o amb el director de Turisme de la Región de Murcia. A més, van mantindre reunions amb diferents empreses del sector turístic per tal d’estudiar algunes propostes per a la Fira, com la de redacció d’una pla d’accessibilitat per a aquest esdeveniment, per exemple. La regidora de Fira valora molt positivament els encontres, ja que «pots aprofundir en aquells aspectes que es poden millorar o modificar perquè aquestos projectes que volem dur endavant siguen factibles». Eugenia Miguel va ser també l’encarregada de representar a la Fira de Tots Sants en l’assemblea, que va tindre lloc en FITUR, de la Asociación de Ferias Españolas on Xavier Basáñez va tornar a ser elegit com a president. A banda d’aquestes reunions el 23 de gener també es va presentar en l’estand del Patronat de Turisme de la província d’Alacant el vídeo promocional i la relació de visites guiades que tindran lloc a Cocentaina durant aquesta anualitat, així com l’obertura del refugi antiaeri i el torrejó i la nova web de turisme local. Iván Jover es mostra molt content amb el treball realitzat en FITUR i explica que «tenim molt de treball per davant i estem donant els passos adequats per a potenciar el turisme i posar-lo a l’altura que el nostre poble necessita». Altrament, es va aprofitar la presència d’algunes autoritats, com Francesc Colomer secretari autonòmic de Turisme i Herick Campos director general de Turisme, a FITUR per a tancar algunes qüestions que definiran el conveni de finançament per a la Fira 2020. Mireia Estepa, va compartir alguns moments amb ells i, dintre de poc temps, mantindran una reunió per a tractar els trets específics del conveni, així com també amb els ministres Pedro Duque i Reyes Maroto i el president de la Generalitat Ximo Puig. L’alcaldessa explica que «han sigut dos dies de treball intens on s’hem dedicat a publicitar al màxim tots els atractius del nostre poble, a captar empreses que tenen alguna cosa interessants que pot fer que Cocentaina o els seus esdeveniments guanyen en qualitat i també hem aprofitat per a parlar d’aquells aspectes del govern local que ens preocupen i per a les quals necessitem.

(22/01/2020)

(23/01/2020)


Notícies relacionades:

No hi han notícies relacionades.

292