Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Cocentaina

Cocentaina impulsa dos tallers a favor de la igualtat i la prevenció de la violència de gènere

El taller «Sin mi no soy nada» busca promoure el bon tracte en les relacions a través de la música, mentre que el taller «Homes per la igualtat» explora les noves masculinitats i el creixement personal.

La igualtat, el feminisme i la prevenció de la violència de gènere són tres de les principals apostes del govern de l’Ajuntament de Cocentaina. Per aquest motiu, amb la voluntat de contribuir en aquesta lluita, des de la Regidoria d’Igualtat s’han impulsat dos taller per difondre, per una part, el bon tracte en les relacions mitjançant la música i, per altre, les noves masculinitats.

«Sin mí no soy nada» és el títol del primer d’aquests tallers, adreçat a les dones adultes de qualsevol edat, el qual es desenvoluparà tots els divendres durant els mesos de maig, juny, juliol i setembre en horari de 10 a 13 hores al Centre Social Real Blanc.

Entre els seus principals objectius, trobem el d’aprendre a identificar estereotips i rols tradicionals de gènere per tal de poder trencar amb ells, desenvolupar estratègies per a actuar contra la violència masclista, desmuntar els mites de l’amor romàntic, facilitar el reconeixement i l’expressió d’emocions, fomentar l’autoestima, el benestar emocional, la seguretat en un mateix i empoderament; així com desenvolupar tècniques d’autocura i autoamor.

D’altra banda, el taller «Homes per la igualtat» està adreçat als homes d’entre 20 i 60 anys i es desenvoluparà entre el 9 de maig i el 13 de juny al llarg de 6 sessions d’11:30 a 13 hores al Centre Social Real Blanc.

Aquesta iniciativa, sorgida del Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere 2023-2024, busca fomentar la inclusió sociolaboral dels usuaris a través del creixement personal i el foment de les noves masculinitats, revisant-les i fomentant-ne de noves; propiciant un espai de confiança per a una comunicació assertiva i autocrítica, conéixer el sistema de socialització sexe-gènere i els rols de gènere, tractar la visió sociopolítica del patriarcat,  els rols de dominació masclista, els privilegis de gènere, fomentar l’autorealització personal i crear un espai d’escolta i transformació juntament amb un grup de dones.

 

En paraules de Paula Sánchez, regidora d’Igualtat, «per promoure la igualtat i el feminisme i fer front a la violència de gènere és molt important la formació com a eina essencial per a construir una societat amb un pensament crític, per tal de poder avançar en la consecució d’un món més just per a tots i totes».

 


236