Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Cocentaina

Cocentaina presenta els seus recursos turístics a FITUR

Com és habitual, Cocentaina està present en l’estand del Patronat Provincial de Turisme a través de vídeos promocionals projectats en el Video Wall, i amb la disponibilitat de tota la seua oferta turística digitalitzada i accessible mitjançant codis QR, que inclou el contacte de l’oficina de turisme per a atendre de forma remota possibles consultes que es puguen produir per part del públic visitant.

PRESENTACIÓ DEL TURISME I PATRIMONI:

 

ENTREVISTA AMB L’ALCALDESSA, MIREIA ESTEPA:

 

PRESENTACIÓ I CATA:

 

El regidor de Turisme, Iván Jover, explica que, des del consistori, s’està realitzant un gran esforç per a donar a conéixer el ric patrimoni natural, cultural i gastronòmic que Cocentaina atresora, com també les rutes temàtiques que realitzem cada mes. Estar presents en la Fira Internacional de Turisme és fonamental en aquest aspecte perquè la gent conega de primera mà tots el recursos turístics que tenim a l’abast i vinga al nostre municipi a conèixer-lo.

ENTREVISTA AMB EL REGIDOR DE TURISME:

 

ENTREVISTA AMB LA REGIDORA DE LA FIRA:

 

Cocentaina és un referent gràcies al patrimoni arquitectònic i monumental que atresora, tant de caràcter civil com religiós. Des de la seua consolidació com una part important en l’Edat Mitjana, s’han construït residències senyorials, castells, muralles i esglésies.

La majoria d’aquestes construccions conserven les petjades del pas del temps, mitjançant la conservació de determinats elements arquitectònics d’estils diversos: gòtic, renaixentista, barroc i neoclàssic. Des de l’austeritat del castell de Penella o de l’ermita de Santa Bàrbara, el gòtic militar del Castell, fins al renaixement i el barroc del Palau Comtal i de les esglésies de l’Assumpció de Santa Maria, del Salvador, de Sant Sebastià, dels Franciscans i del monestir de la Mare de Déu del Miracle.

En els dos principals nuclis històrics de la Vila i el Raval, també s’observa la convivència de diferents estils arquitectònics en un mateix edifici, evidencia aquesta d’un passat urbà dinàmic a través dels segles.

Si Cocentaina és un poble monumental, podem afirmar sense cap dubte que Cocentaina és també un poble de festes i de tradicions.

Parlar de Cocentaina es sinònim de parlar de la Fira de Tots Sants, declarada d’Interés Turístic Internacional. No és sols una fira: és la Fira! Des de 1346 ha arribat a ser una de les fires més importants en l’àmbit nacional i interncional amb més de 500.000 visitants cada any. La Fira de les Fires que enguany ha celebrat la seua 675 edició. és un referent en l’àmbit internacional que parla en primera persona dels valors de la ciutat comtal tant pel que fa a la seua gastronomia com a la seua indústria, comerç, cultura, associacionisme, com a la seua innovació i promoció de productes. Mostra d’açò és la celebració dels Premis AOVE Fòrum internacional, que enguany ha celebrar la segona edició. Una aposta per reinvidicar la importància del olis de les nostres terres.

Cocentaina és un poble amb tradició, festes com els Nanos, la Mareta o La Corriola han passat de generació en generació i continuen realitzant-se avui gràcies a la participació de tot el poble.

Finalment, quan arriba l’estiu, Cocentaina és sinònim de festa. Amb el segon cap de setmana d’agost arriben les esperades Festes de Moros i Cristians de Cocentaina, les quals tenen una gran rellevància a la zona i a les quals rep molts turistes que gaudeixen i formen part també de la festa.


Notícies relacionades:

No hi han notícies relacionades.

1117