Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Cocentaina

El Castell de Cocentaina incorpora dos panells d’interpretació al seu sender

Des de la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Cocentaina s’ha encarregat el disseny i la producció de dos panells d’interpretació del paisatge per al sender del Castell de Cocentaina.

 

Cadascun dels panells disposa d’una d’una fotografia panoràmica, d’una mida de 1.400 x 360 mm, fabricats en HPL, laminat d’alta pressió, un material que evita tant la degradació del sol com els actes vandàlics. Els plafons permetran als visitants interpretar el paisatge circumdant i localitzar les serralades, retolades amb l’altura corresponent, que envolten el Castell. Aquests taulells han estat instal·lats en punts estratègics per a funcionar com a miradors panoràmics. La iniciativa ha comptat amb la col·laboració del Parc Natural de la Serra Mariola per a referenciar els diferents punts.

 

L’objecte d’aquesta iniciativa és desenvolupar un suport turístic i cultural on el visitant puga reconèixer de primera mà el medi físic que l’envolta i, a més a més, facilitar una visita virtual al mateix castell a través d’un codi QR que es troba en el mateix panell.

 

El regidor de Turisme, Ivan Jover, es mostrava satisfet amb la instal·lació d’aquests panells: «amb aquesta iniciativa el que pretenem és posar en valor l’entorn del Castell i que el visitant dispose de miradors on poder reconèixer el medi físic que l’envolta. El Castell ha estat històricament un punt estratègic de control del territori i disposa d’unes vistes extraordinàries per a contemplar tota la comarca del Comtat, com també l’entorn natural que l’envolta o les aus que habiten al Parc Natural de la Serra Mariola».

 


242