Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Cocentaina

El govern contestà es reunix amb el subdirector general de Mobilitat

El govern contestà es reunix amb el subdirector general de Mobilitat

El matí de dimarts l’alcaldessa de Cocentaina, el regidor de Turisme i la regidora de Medi Ambient es van reunir amb el subdirector general de Mobilitat, Josep Gil, per seguir treballant un dels temes que porta el govern socialista al seu programa electoral: incorporar a Cocentaina dins de la ruta EuroVelo.
Es tracta d’una xarxa de 15 rutes ciclistes de llarga distància que connecten tota Europa i que poden ser utilitzades tant per cicloturistes com per caminants. La qualitat d’aquestes vies està coordinada per la Federació Europea de Ciclistes (ECF) i contempla sis objectius, dels quals destaquen:

• Promoure els viatges sostenibles en l’àmbit econòmic, ambiental i social.

• Fomentar l’intercanvi d’experiències entre els estats europeus estimulant estratègies i infraestructures de cicle d’alta qualitat.

Durant la reunió s’han clarificat els aspectes de senyalització que requerirà el cas d’EuroVelo per a Cocentaina i s’ha aprofitat per a parlar d’algunes de les millores que l’equip de govern vol fer en el traçat de la via verda zona per la qual també transcurrix l’EuroVelo, proposta que també és un dels seus compromisos electorals.
Iván Jover, regidor de Turisme, apuntava que «formar part d’aquesta ruta europea serà un atractiu més per al turisme esportiu outdoor que ja té el nostre poble i això implica que augmentarà el número de persones que visiten Cocentaina». La regidora de Medi Ambient, Eugenia Miguel, comentava que «millorar la via verda contestana i integrar-se en EuroVelo ajudarà a donar difusió a la riquesa natural de la nostra zona i serà altre recurs de connexió amb altres pobles, tal com ho és la passarel•la que es va obrir fa pocs mesos i que dóna continuïtat a la via».


Notícies relacionades:

No hi han notícies relacionades.

293