Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Cocentaina

El Raval ha rebut hui “Els Nanos”

La jornada festiva del 6 de març, coincidint amb el Tercer Dimecres de Quaresma, ha começat a partir de les nou i ha viscut el seu moment àlgid a mitjan matí, amb les visites dels centres educatius en les quals no falta un bon esmorzar a base de xocolate, xurros o bunyols. Els personatges es poden veure fins al vespre i des del Consistori contestà animen a la participació.

 

 

“La festa dels Nanos té com a característica destacada el fet que no ha estat encara comercialitzada ni jerarquitzada de cap manera, ja que les persones que hi participen activament han mostrat sempre una gran responsabilitat i un absolut desinterès envers els premis o les distincions, que sempre han rebutjat.

Abans, la funció que complia era la de criticar, advertir o manifestar una revenja. Era l’única forma d”expressió pública de què es disposava al llarg de l’any per criticar l’amo, les autoritats o a qui fora sense perill a les possibles conseqüències.

El fet és que es pot constatar que mai no hi ha hagut cap mena de represàlia per aquest motiu. Un canvi important i més actual ha estat la influència de la televisió, que ha desvirtuat, en part, el sentit primigeni de la festa, ja que ha aportat una temàtica forastera a la problemàtica real del poble.

En tot cas, amb la col·laboració de l’Ajuntament i de diferents associacions i entitats, a través de diverses activitats prèvies al Dia dels Nanos, com ara el Taller de Nanos o la Dansà dels Nanos, es pretén que la festa es perpetue i es transmeta a les generacions de joves que són els que l’han de continuar.”

 

NOTICIA:

 


233