Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Cocentaina

La Fira de Tots Sants de Cocentaina, la Fira de les fires, serà més especial i esperada que mai, en la seua 365a Edició

En el programa d’Actualitat Municipal de hui ens acompanya  la regidora de Fira de Cocentaina, Eugenia Miguel i el president de la Cooperativa de Cocentaina, Rafael Montava. Després que Sanitat manifestara la seua aprovació tot el mecanisme es va posar en marxa. “Tot un any treballant en aquest model de fira” així ens comentava Eugenia Miguel a l’entrevista. I es que en conèixer els detalls de com es volia realitzar la Fira de Tot Sant 2021 la mateixa Conseller a de Sanitat  va donar l’enhorabona pel programa tan cuidat i estudiat que li van presentar les edils contestanes i va comentar que «aquest tipus d’organització ha de servir d’exemple per a tots els esdeveniments de la Comunitat Valenciana».

 

Entre les novetats més destacades per a 2021 hi ha les següents: es redueix el nombre d’expositors a 235 cada setmana, com també la superfície comercial de l’esdeveniment, a poc més de 50.000 metres quadrats cada cap de setmana, s’amplia la distància entre expositors i els metres disponibles per a cadascun. No hi haurà espectacles als carrers, encara que sí que s’han programat actuacions en recintes tancats, amb aforament controlat i prèvia reserva d’entrades (gratuïtes).

 

Segons ha destacat la regidora de Fira, Eugenia Miguel, «l’organització de la Fira de Cocentaina porta treballant en aquest nou format diversos mesos, prevalent en tot moment la seguretat dels participants i respectant totes les mesures de seguretat i prevenció per a oferir un esdeveniment amb tot l’atractiu d’edicions passades, encara que segur. No ha estat fàcil, però confiem que a poc a poc puguem tornar a viure una Fira el més semblant possible a la que coneixíem abans de la pandèmia».

 

A més, enguany també se celebrarà la segona edició del AOVE Fòrum en qual compta amb una variada oferta d’activitat que han començat amb unes xarrades al mes de setembre i  completarà amb una segona jornada, el 27 d’octubre, sobre El mercat Rus i Alemany: Oportunitats per al nostre AOVE. Una trobada amb l’objectiu de posar en contacte a les cooperatives de la Comunitat Valenciana amb importadors dels mercats de Rússia i d’Alemanya, per a mostrar-los els AOVE d’aquesta comarca i el territori, lligant producte d’alta qualitat i productors.

El 24 de novembre tindrà lloc el Tast Concurs AOVE Fòrum a la sala de tastos almàssera Cooperativa de Cocentaina, on es reunirà el jurat per a procedir al tast dels olis presentats al concurs i la selecció dels guanyadors.

El lliurament de premis dels guanyadors tindrà lloc el 27 de novembre.

 

 

1136