Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Cocentaina

La I Gala de Premis «Vila de Cocentaina» tindrà lloc el dissabte 28 de gener de 2023

La Regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Cocentaina ha organitzat la I Gala «Vila de Cocentaina» per al pròxim dissabte 28 de gener, a les 19.30 h, al Centre Cultural El Teular. Aquesta cerimònia, que ve a substituir la tradicional Gala de l’Esport, pretén ser una celebració que aglutine totes les persones i entitats del poble.

Al llarg dels darrers mesos ha anat gestant-se al si dels diferents consells, però especialment en les reunions del Consell de Participació Ciutadana, l’organització de la Gala «Vila de Cocentaina», que finalment tindrà lloc el pròxim dissabte 28 de gener. Així, després de diferents reunions, cada consell ha anat fent les seues respectives propostes de cara a guardonar en l’esmentada Gala una persona o entitat que, per la seua trajectòria, mèrits o rellevància, s’ha considerat que mereix aquest guardó.

A hores d’ara, ja es poden desvetllar els noms de les persones que pujaran a l’escenari en aquest 2023 i que han estat proposades a les diferents distincions. Cal destacar que el disseny i la realització del premi ha estat obra de l’artista contestà Moisès Gil. Enguany hi haurà un total de quatre guardons distribuïts de la manera següent:

1. UN GUARDÓ AL RECONEIXEMENT I A LA TRAJECTÒRIA EN L’ÀMBIT CULTURAL proposat pel Consell de Cultura per a les Dones del Raval que han conservat la tradició de fer Nanos

2. DOS GUARDONS AL RECONEIXEMENT I A LA TRAJECTÒRIA EN L’ÀMBIT ESPORTIU proposat pel Consell d’Esports per al futbolista Lucas Torró i el ciclista Rafa Valls

3. UN GUARDÓ ESPECIAL AL CIUTADÀ proposat pel Consell de Participació Ciutadana per al nefròleg Dr. Vicent Torregrosa

 

Maite Valls, regidora de Participació Ciutadana a l’Ajuntament de Cocentaina, explica que amb «aquesta gala s’intenta, amb la millor intenció i de la manera més humil possible, donar un guardó que reconega els mèrits i la trajectòria d’una persona del poble, que destaque en algun dels àmbits que representen els diferents consells». La regidora animava la gent a acudir al Teular per a participar en aquesta Gala que es convoca per primera vegada. A més a més, anunciava que durant l’acte, conduït per Milagro Sellés i Gabri Pascual, està prevista la participació d’algunes components del l’Escola Esportiva de Gimnàstica Rítmica, com també l‘actuació de Josué Ribera.


239