Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Cocentaina

La Policia Local de Cocentaina es forma en un curs de detecció de drogues en la conducció

La Policia local de Cocentaina, ha realitzat un curs denominat Detecció de Drogues en la Conducció, amb l’objectiu de formar específicament i qualificar als seus agents en matèria de conducció baix els efectes de drogues i seguretat viària per habilitar-los en la realització de proves de detecció d’aquestes substàncies i que puguen exercir les funcions, que corresponen de manera exclussiva a la policia local quan actuen com a policia judicial de trànsit.

 

Amb aquesta formació, s’habilita als agents a poder realitzar proves de detecció de drogues en la conducció a aquells conductors que presenten simptomatologia específica i clara en aquesta mena de substàncies, així com a poder denunciar aquest tipus d’infraccions tant per la via administrativa com per la via penal.

La via administrativa suposa una sanció econòmica, en el cas de quedar acreditada únicament la presència de drogues en l’organisme, sempre que no s’observe una simptomatologia específica. No obstant això, quan existisca una simptomatologia clara que acredite la influència de les drogues en la conducció, s’obrirà la via penal per la comissió d’un presumpte delicte contra la seguretat viària recollit en l’art. 379.2 del Codi Penal, que estableix penes de presó de tres a sis mesos o multa de sis a dotze mesos o treballs en benefici de la comunitat de trenta-un a noranta dies, i, a més, la privació del dret a conduir vehicles de motor i ciclomotors des d’un i fins a quatre anys.

 

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Cocentaina aposta per modernitzar i dotar als agents, de mitjans materials útils i adequats, juntament amb una formació específica, amb el clar objectiu de garantir la seguretat viària.


Notícies relacionades:

278