Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Cocentaina

La Seu de Cocentaina acull el IX Col·loqui d’Història del Pensament Geogràfic

La Seu de Cocentaina acull el IX Col·loqui d'Història del Pensament Geogràfic

Entre el 14 i el 16 de juny, els experts de l’Associació de Geògrafs Espanyols debatran sobre el model territorial d’Espanya en una trobada que té per lema “De la geohistòria a la geopolítica. L’organització del territori com a repte geogràfic”

Cocentaina. Dimecres, 13 de juny de 2018
L’Associació de Geògrafs Espanyols (AGE), a través del seu grup de treball de Pensament Geogràfic, treballarà els dies 14 a 16 de juny a la Seu de Cocentaina sobre el model territorial del nostre país. El lema de la trobada en aquesta ocasió serà «De la geohistòria a la geopolítica. L’organització del territori com a repte geogràfic».

El Grup d’Història del Pensament Geogràfic de l’AGE treballa per una concepció global, oberta i integradora de la geografia, arrelada en la tradició de la mateixa disciplina i compromesa amb les tendències i reptes territorials. Aquesta consciència crítica com a grup és inherent a una manera activa, reflexiva i propositiva d’interpretar la disciplina i porta a reivindicar la presència de la geografia en l’actual debat sobre el model territorial, obert amb força a Espanya i amb una profunda càrrega tant geohistòrica com geopolítica.

La conferència inaugural serà impartida pel professor Joan Romero, de la Universitat de València, amb el títol «La geografia davant del debat actual de revisió d’organizació territorial de l’estat; valors diferencials i afegits».

Durant tres dies es debatran ponències i treballs entorn de tres eixos temàtics: Territorialitat i frontera: territoris reals-territoris imaginats; territoris creats-territoris oblidats. Opcions per a una solidaritat postmaterial: cohesió i cultura de l’espai. Opcions per a un model territorial espanyol: mètodes possibles.

Està prevista la participació, el divendres 15, del conseller de Transparència, Manuel Alcaraz, que presentarà en públic l’Acord del Consell sobre la reforma constitucional, aprovat pel govern valencià el mes de febrer passat.

El congrés conclourà amb una eixida de camp per les comarques de l’Alcoià i del Comtat per a analitzar el patrimoni històric, paisatgístic, hidràulic, agrari i industrial de tanta importància en aquest territori alacantí.


Notícies relacionades:

No hi han notícies relacionades.

282