Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Cocentaina

L’Ajuntament de Cocentaina amplia els cursos de castellà per a nouvinguts

Cocentaina, dimarts 19 de setembre del 2023.

  

La FPA Beniassent i la Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Cocentaina s’han coordinat per tal d’oferir un servei únic i de qualitat a la ciutadania nouvinguda.

 

Des de la Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Cocentaina, s’ha col·laborat activament amb la FPA Beniassent amb l’objectiu de millorar els serveis dels cursos de castellà per a estrangers i nouvinguts de cara al nou curs del 2023-2024, la matrícula dels quals ja es pot formalitzar a la mateixa FPA.

 

Una de les primeres mesures ha estat unificar tots els cursos a l’edifici de la FPA de Cocentaina, ja que, fins ara, es trobaven disgregats. Així, s’assegura un servei unificat a la ciutadania.

 

D’altra banda, s’ha augmentat el nombre de cursos: 10 en total (7 dels quals els oferirà la FPA i 3 Serveis Socials, un més que l’any passat). D’aquesta manera, s’abaixa la ràtio d’alumnes (passant de 25 a 20) i es facilita la tasca del professorat i l’aprenentatge dels estudiants.

 

En paraules de Javi Sansalvador (Compromís), regidor de Serveis Socials, «des de l’Ajuntament de Cocentaina creiem que aquestes millores són essencials per tal d’assolir una educació de qualitat i acabar amb l’excés d’alumnat a les aules. Així, amb la unificació dels cursos i la reducció de les ràtios assegurem una educació personalitzada als nouvinguts. L’objectiu últim és facilitar el treball dels professors i ajudar a fer que l’alumnat puga conviure i comunicar-se amb el veïnat de Cocentaina».


237