Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Cocentaina

Les festes de la Mare de Déu del Miracle també se celebren al RESPIR

La Regidoria de Serveis Socials ha organitzat diverses activitats relacionades amb la patrona de Cocentaina perquè els seus usuaris i usuàries també puguen gaudir de les festes.

Ja han començat a Cocentaina les festes en honor a la Mare de Déu del Miracle, també al RESPIR del Centre Social Real Blanc. I és que, amb l’objectiu que els usuaris també puguen gaudir d’aquesta festivitat, la Regidoria de Serveis Socials durà a terme al mateix centre diverses activitats relacionades amb la Mareta.

 

 

La primera d’elles serà el divendres 12 d’abril entre les 11:30 i les 12:45 i consistirà en una activitat intergeneracional de celebració en honor al dia de la Mare de Déu del Miracle consistent en la realització d’un mural, dintre del taller de pintura i treballs manuals, que decore la sala principal del RESPIR. A més a més, implicarà no sols als usuaris del RESPIR, sinó també als alumnes de 4t de primària del col·legi Sant Francesc d’Assís de Cocentaina.

La següent activitat arribarà el dimarts 16 d’abril entre les 11:45 i les 12:45 i, en aquesta ocasió, implicarà als alumnes del taller d’ocupació de dinamització, els quals, juntament amb els usuaris del RESPIR, realitzaran material temàtic relacionat amb la Mare de Déu del Miracle.

La darrera activitat, el dijous 18 d’abril (la vespra del dia gran de la Mare de Déu) a les 12 hores, serà una oportunitat única de gaudir de la Súplica un dia abans que aquesta tinga lloc a les portes de l’església de Santa Maria. A més a més, es lliurarà un ram de flors a la fitora Isabel Sellés i s’hi projectaran diversos vídeos per viure les festes patronals de la millor manera possible.

Totes aquestes activitats, a més d’acostar la festa de la Mareta a aquelles persones que no poden gaudir-la d’altra manera, també busca mantenir els usuaris en contacte i orientades a la realitat més pròxima, promoure la participació en la vida sociocultural de Cocentaina, així com estimular íntegrament i promoure el bon estat d’ànim.

Javi Sansalvador (Compromís), regidor de Serveis Socials, ha assegurat que «els nostres majors també celebren les festes patronals en honor a la Mare de Déu del Miracle. És per això que, des de la Regidoria de Serveis Socials, concretament des del programa RESPIR, acostarem les festes de la Mareta a la gent gran amb tres activitats molt diferents i completes amb les quals, a més de gaudir dels tallers, els usuaris també podran sentir-se més a prop de la patrona de Cocentaina».


249