Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Cocentaina

Sent-me Cocentaina 2024

Què és SENT-ME COCENTAINA 2024?
El terme SENT-EM té en valencià dos significats: escolta’m (oïda) i assega’m (cor). El SENT-ME és un Simposi-Trobada de Noves Tendències en Música i Educació, és a dir, un espai de trobada entre professionals de la música d’altíssima qualificació i estudiants inquiets per obtindre una formació no sols musical, sinó també humana. SENT-EM, en la seua doble demanda, reclama que el músic del segle XXI ha de ser un ésser humà integral, sensible a la realitat que li envolta i educat no sols en la tècnica instrumental, sinó també en el seu perfil més humà. SENT-EM, a més d’un curs d’instrument, música de cambra i orquestra és un fòrum de debat i trobada amb persones de referència en música i educació, un lloc de reflexió sobre el rol que ocupa el músic en el segle XXI, i un Festival de música amb concerts i activitats. La creació de l’Orquestra Simfònica del SENT-EM, que treballarà durant els dies de la trobada, simbolitza l’objectiu principal d’este: sentir-se i escoltar-se els uns als altres.

A qui va dirigit el SENT-ME?
SENT-EM COCENTAINA 2024 va dirigit a tots els estudiants de flauta, clarinet, violí, viola, violoncel i contrabaix del món. També a xiquets i xiquetes en el SENT-ME. No s’exigiran proves d’accés ni de nivell: tothom té dret a aprendre. Seran els propis professors els qui organitzen les classes de la manera més coherent perquè tots els alumnes reben la seua formació. Encara que l’edat mínima recomanable dels alumnes és de 9/10 anys, poden estudiar-se casos particulars més joves. Seran ateses les
matrícules per orde d’arribada, oferint-se la possibilitat de participar com a alumne oïdor una vegada hagen sigut completades les places com a actiu. Cada nit el SENT-ME oferirà diferents concerts i actuacions, en els quals participaran grups de cambra, solistes, artistes convidats, orquestres, professors i alumnes. Perquè SENT-ME COCENTAINA reivindica en esta 10a edició la seua essència de trobada, el seu valor educatiu i divulgatiu, la seua vocació de fer arribar a tots els públics la música clàssica en formats atractius.

Quan i on?
El SENT-ME tindrà lloc entre el 8 i el 12 de juliol de 2024. Es desenvoluparà en la localitat alacantina de Cocentaina, Vila Comtal de ric patrimoni cultural i artístic situada a les faldes del Parc Natural de la Serra de Mariola, a només 45 km de la Mar Mediterrània.


204