Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Cocentaina

S’ha celebrat la primera sessió ordinària del Consell de Pedanies

Va tindre lloc el dimecres 3 de juliol a les 19 hores i, entre l’ordre del dia, figurava la participació del veïnat de totes les pedanies, clau fonamental per poder conèixer quines necessitats tenen els nuclis disseminats de la vila comtal.

Cocentaina, a més del nucli urbà principal (9.320 habitants), la componen 7 pedanies: l’Alcúdia (378), els Algars (345), les Alqueries de Benifloret (324), l’Estació Nord (271), Gormaig (527), Penella (33) i el Poble Nou de Sant Rafael (111). És a dir, segons les dades del 2023, 1.989 contestans i contestanes (un 17,6% del total) viuen en pedanies.

Per aquest motiu, des del govern municipal, es va aprovar al plenari de febrer d’enguany, la creació del Consell Sectorial de Pedanies. La primera sessió ordinària del mateix va tindre lloc el dimecres 3 de juliol a les 19 hores en el Saló de Plens de l’Ajuntament de Cocentaina.

Durant el Consell, segons l’ordre del dia, es va procedir a la presentació de la regidoria i dels membres del consell, l’elecció de la vicepresidència, la fixació del dia i hora de les sessions del Consell, la posada en coneixement del Consell del calendari de festes de les pedanies per al 2024 i, així mateix, es van escoltar les necessitats de totes les pedanies.

Javi Sansalvador, regidor de Pedanies, ha assegurat que «hem de donar la mateixa importància als contestans i contestanes que viuen a les nostres pedanies que als del nucli urbà principal. No podem permetre que hi haja ciutadans de primera i de segona. Per aquest motiu, creiem que la creació d’aquest Consell facilitarà la comunicació entre els veïns i les veïnes i l’Ajuntament. Les seues necessitats s’escoltaran de manera més ràpida i eficaç, solucionant-les com més prompte millor. Així mateix, vull destacar que, gràcies al recent suplement de crèdit, les pedanies es veuran beneficiades amb noves inversions, millores d’infraestructures o activitats culturals, socials i populars».


248