Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Cocentaina

Una nau industrial dedicada al tèxtil calcinada pel foc

Un incendi ha cremat en la matinada d’aquest dissabte una nau industrial dedicada al tèxtil en un polígon de Cocentaina, segons han assenyalat fonts del Consorci Provincial de Bombers d’Alacant. Les flames s’han iniciat entorn de les 5.30 hores en una fàbrica situada entre els carrers Dénia i Pego del polígon Sant Cristòfol, una zona fabril situada al nord de Cocentaina, pegada al nucli urbà, fins al punt que els habitatges més pròxims al lloc dels fets estan pràcticament enfront d’ell. No obstant això, no s’han produït danys personals.

Fins a les 8.45 els bombers no han donat per controlat el foc, i sis hores després d’iniciar-se, a les 11.30, continuaven treballant en la seua extinció, segons les mateixes fonts. La indústria es dedicava a la recepció i manipulació de retalls, la qual cosa presumiblement pot haver produït que les flames siguen més virulentes. Amb tot, la labor dels bombers ha evitat que l’incendi es propagara a les naus confrontants. Una vegada controlat el foc, han començat les tasques de refrigeració de la fàbrica sinistrada.

Les instal·lacions afectades han quedat totalment calcinades i, segons les imatges distribuïdes pels bombers, s’ha vist afectat almenys un vehicle que es trobava estacionat dins de la nau. En les labors d’extinció han participat dues unitats de comandament de prefectura, amb una bomba urbana pesada, dues bombes nodrisses pesades, una autoescalera i un furgó útils varis del parc de Cocentaina. Quant a efectius humans, s’han desplaçat un sergent, dos caps i 17 bombers, que han treballat en dos torns diferents.

 

 

 


239