Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Cocentaina

Viu en directe amb Intercomarcal Televisió el dia gran de la Mare de Déu del Miracle de Cocentaina

504 anys després, Cocentaina viu el 19 d’abril una nova jornada mariana al festejar a la seua Patrona, la Mare de Déu del Miracle. Intercomarcal Televisió va emetre en directe des de les 7.30h.

El dia de la patrona, 19 d’abril, a les 07:30 h es donarà tret de les 27 salves en la plaça Venerable Escuder, a les 08:30 h el res de l’Àngelus en la Capella de Sant Antoni i a continuació cercavila amb l’acompanyament de maseros, càrrecs i majorals. A les 10:00 h trasllat processional de la imatge de la Mare de Déu, declamació de la súplica i missa major. A les 14:000 h mascletada al Pla i a les 19:00 h processó general. El segon dia del tridu, dissabte 20 d’abril a les 17:00 h se celebrarà la missa dels malalts a Santa Maria.

Per concloure la festivitat, el diumenge 21 d’abril a les 10:00 h els col·legis de Cocentaina faran l’ofrena infantil i, a més, es dona el lliurament dels premis de dibuix, redacció i sorteig dels càrrecs de Mossén, Comte i Comtessa de l’any 2025. Seguidament, a la plaça Cardenal Férriz es ballaran danses infantils i es podrà gaudir de la «fireta» organitzada pels moviments júniors, on els més menuts duran a terme activitats vinculades amb la Mare de Déu i jocs tradicionals. A les 21:00 h del mateix dia, tindrà lloc el retorn processional de la icona de l’església de Santa Maria al Monestir, després un espectacle pirotècnic, la besada de la gent del poble a la icona i actuació del grup de danses en el Pla.

Marcela Richart, regidora de Tradicions, comenta que en aquestes festes patronals «col·laborem des del primer acte que es fa amb la Pia Unió fins a l’últim. Hi ha una comunicació molt fluida amb la Pia des de l’ajuntament i la regidoria de tradicions, ja que són ells els encarregats de l’organització de la festivitat, però estem al seu costat per oferir la nostra ajuda en tot allò que necessiten per tal de mantindre vives les nostres tradicions.»


247