Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Comunitat Valenciana

Educació publica el calendari del pròxim curs escolar, que s’inicia el 9 setembre i finalitza el 18 de juny de 2025

El final del curs s’ha avançat per a evitar la calor i la coincidència amb les festes de Sant Joan

La Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació, a través de la Direcció General de Centres Docents, ha publicat en el Diari Oficinal de la Generalitat Valenciana la resolució que establix el calendari del nou curs escolar, l’inici del qual per a les etapes d’Infantil, Primària, ESO, Batxillerat i Formació Professional serà el pròxim 9 de setembre i finalitzarà el 18 de juny de 2025.

Este nou calendari ha tingut en compte tant les opinions dels sindicats com de les famílies, que sol·licitaven acabar abans les classes per a evitar la calor i la coincidència amb les festes de Sant Joan.

Així mateix, en atenció a estes peticions, el curs tindrà 179 dies lectius, en compte dels 180 del curs actual.

D’altra banda, els programes formatius de qualificació bàsica i FP de segona oportunitat començaran les classes l’11 de setembre de 2024 i finalitzaran el 18 de juny de 2025.

Quant a la Formació de Persones Adultes; Ensenyaments Artístics de Música i Dansa, Elementals i Professionals; Ensenyaments Professionals d’Arts Plàstiques i Disseny i Ensenyaments Esportius de Règim Especial, l’inici del curs serà el 16 de setembre de 2024 i finalitzarà el 13 de juny de 2025.

Finalment, les Escoles Oficials d’Idiomes començaran a impartir les classes el 24 de setembre de 2024 i les acabaran el 18 de juny de 2025.

Períodes de vacacions

Els períodes no lectius durant el curs 24/25 comprenen les vacacions de Nadal, que seran des del 23 de desembre de 2024 al 6 de gener de 2025, els dos inclusivament; i les vacacions de Pasqua, que engloben des del 17 al 28 d’abril de 2025, els dos inclusivament.

Així mateix, durant este curs escolar no seran lectius els dies festius 9 d’octubre, Dia de la Comunitat Valenciana; 1 de novembre, Festa de Tots Sants; 6 de desembre, Dia de la Constitució; 19 de març, Dia de Sant Josep i 1 de maig, Dia Internacional dels Treballadors.

A més, els ajuntaments podran proposar com a no lectius fins a un màxim de tres dies i la Direcció General de Centres Docents podrà autoritzar, per a un centre o una localitat, un calendari escolar diferent de l’establit quan concórreguen circumstàncies excepcionals.


237