Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Comunitat Valenciana

Feliç Dia de la Comunitat Valenciana!

Des d’Intercomarcal Televisión volem felicitar tots els valencians i valencianes en el Dia de la Comunitat Valenciana. Hui és el dia en què es commemora l’entrada a la ciutat de València del rei d’Aragó Jaume I El Conquistador en 1238.

La conquista i formació del Regne de València no es va culminar fins a 1304-1305 amb la Sentència Arbitral de Torrellas i el Tractat d’Elx, i el territori actual no va adquirir l’extensió actual fins a 1851 amb la incorporació de Requena i Utiel; però el 9 d’octubre es va triar com la data més representativa, per ser València la capital del Regne de València i actualment de la Comunitat Valenciana.

És una celebració amb llarga tradició des del segle XIV, introduïda pel rei Jaume II d’Aragó. En canvi, a nivell de tot el territori de la Comunitat Valenciana, es tracta d’una celebració institucional contemporània que té el seu origen l’any 1976, quan la Taula de Forces Polítiques i Sindicals del País Valencià declara eixa data Dia Nacional del País Valencià, acord que seria assumit novament en 1977 pel Plenari de Parlamentaris i que es plasmaria en l’Estatut d’Autonomia de 1982 com a Dia de la Comunitat Valenciana.

Més noticies

¿Urbanización y Golf? Lo Posible y lo Imposible

Redacció

¿Quieres saber qué es el coaching? Fabián Villena nos ha explicado todo lo relacionado con este tema

Redacció

¿Qué opina sobre las últimas medidas del Gobierno?

Redacció

¿Qué Opina sobre la prohibición de vender tabaco en los quioscos?

Redacció

¿Qué opina la ciudadanía sobre las Reformas del Gobierno?

Redacció

¿INSEGURIDAD CIUDADANA EN NUESTRA COMARCA?

Redacció
1069