Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Diputació Alacant

La Diputació d’Alacant retalla en ajudes socials per a persones vulnerables de Cocentaina

La subvenció, adreçada a famílies vulnerables, ha passat de 189.719 euros en 2023 a 44.951 el 2024, la qual cosa suposa una retallada de més del 70%.

 

Dintre de la convocatòria de subvencions dirigides a ajuntaments, entitats d’àmbit territorial inferior en el municipi i mancomunitats de serveis socials de la província d’Alacant per a prestacions socials per situacions extraordinàries a causa de la crisi econòmica i energètica i l’acollida de refugiats procedents d’Ucraïna; la Diputació d’Alacant, després d’anunciar 25 milions d’euros de subvenció per a tota la província, ha retallat aquesta quantitat un 76%, situant-se en, tan sols, 6 milions d’euros. Aquesta inexplicable reducció farà que Cocentaina opte únicament a 44.951 euros, malgrat que en 2023 aquesta quantitat era de 189.719 euros.

 

Les citades subvencions tenen com a objecte ajudar a les famílies vulnerables en l’adquisició de productes de primera necessitat com aliments, material escolar, medicaments o roba; així com al pagament de l’arrendament en l’habitatge habitual i el subministrament energètic, incloent-hi l’aigua, l’electricitat o el gas. Tot per tal de garantir una vida digna i l’accés als serveis més bàsics. A més a més, també contribuiria a reforçar el personal de Serveis Socials de l’Ajuntament i a donar cobertura a les famílies ucraïneses refugiades.

 

Segons Javi Sansalvador, regidor de Serveis Socials, «és vergonyós que la Diputació d’Alacant jugue amb els recursos de les persones més vulnerables del nostre poble. Aquesta reducció sense precedents és una mostra més de les prioritats del govern del PP i Vox, que sembla anar en contra dels col·lectius que més mal ho estan passant. No obstant això, des de l’Ajuntament de Cocentaina, tractarem d’assegurar-los una vida digna amb recursos propis per tal que cap família es quede sense aliments, roba o en el carrer. La nostra prioritat sempre serà el benestar de tots els contestans i contestanes».


183