Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Agres Alfafara Benimassot Castalla Diputació Alacant Facheca Ibi Lorxa L´ALCOIÀ Muro d´Alcoi Tibi

La Diputació inverteix 1,4 milions en la conservació i millora de senderes, zones verdes i paratges naturals en l´Alcoià

La diputada de Medi Ambient, Magdalena Martínez, destaca el compromís de la institució amb la cura i protecció de l’entorn

16-11-23.- La Diputació d’Alacant destinarà enguany prop de 1,4 milions d’euros a la conservació i millora de senderes, zones verdes i paratges naturals de la província. La institució ha donat el vistiplau a la distribució d’aquestes ajudes que s’articulen a través de quatre convocatòries.

D’altra banda, la Diputació d’Alacant assumirà, amb una inversió que aconsegueix els 500.000 euros, la prestació del servei de conservació i manteniment dels jardins i espais verds municipals en les poblacions més xicotetes de la província.
Així mateix, obtindran ajudes les localitats d´Agres, Alcosser, Alfafara, Beniarrés, Benifallim, Benillup, Benimarfull, Fageca, Gorga, L’Alqueria d’Asnar, L’Orxa, Millena, Tibi i Tollos, a L’Alcoià-El Comtat.

Senderes homologades i paratges naturals

A més, la institució subvencionarà amb 200.000 euros el desenvolupament d’accions de conservació i millora en les senderes homologades de la província, un pla del qual es beneficiaran 45 municipis. Agres, Alfafara, Benimassot, Castalla, Fageca, Ibi, L’Orxa, Muro d’Alcoi i Tibi, a L’Alcoià-El Comtat.

Finalment, i a través d’una altra convocatòria, la Diputació col·laborarà en la conservació i millora dels paratges naturals d’Alcoi, Asp, Callosa de Segura, Castell de Castells, Monòver, Muro d’Alcoi, Novelda, Petrer, el Pinós, Redovà, Sax i Xixona amb 115.000 euros.


235