Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Generalitat Valenciana

Plenari del CVC a Alzira, capital cultural valenciana

El CVC ha fet la sessió plenària del mes de maig a Alzira, en la sala Noble de l’Ajuntament,
en reconeixement del seu estatus de Capital Cultural Valenciana 2022 per a municipis majors de 5000 habitants. La sala Noble és un formidable exemple de l’arquitectura gòtica renaixentista, de sostre enteixinat, presidida pel amós retaule de Sant Silvestre de Vicent Requena, de 1597.

El Ple ordinari ha començat a les 11.30 del matí, i s’ha sotmés a la consideració dels membres l’informe titulat Sobre el nivel de protección patrimonial del Convento de Santa Lucía de Elche para su declaración como Bien de Interés Cultural (BIC).

El convent de Santa Llúcia d’Elx, també conegut com el de la Mercé, o de
es Clarisses, està considerat fins ara Bé de Rellevància Local (BRL). Només la torre de l’angle SO té la qualificació de BIC.

L’informe fa un repàs exhaustiu d’este conjunt monumental i de la seua història, que es remunta a més de 700 anys i està situat en el centre històric de la vila. Es un conjunt conventual que ha passat per diverses etapes constructives i per al qual l’Ajuntament d’Elx, per unanimitat, proposa una consideració de Bé d’Interés Cultural (BIC).

El document, que el Ple ha aprovat per unanimitat, descriu el convent com un exemple magnífic d’edifici conventual urbà amb elements de gran interés, i es mostra favorable a la concessió de la màxima protecció patrimonial, la de BIC.

En acabar el Ple ordinari s’han incorporat a la sessió l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, el regidor de Cultura, Alfred Aranda, i diversos regidors més del consistori. L’alcalde ha pronunciat un discurs de benvinguda en què ha desgranat els projectes culturals de l’ajuntament. Les seues paraules les han contestades el president del CVC, Santiago Grisolía, i la vicepresidenta de la institució, Dolors Pedrós. Tots dos han oferit a l’Ajuntament d’Alzira la màxima col·laboració del CVC per als assumptes d’interés de la ciutat i
del conjunt de la comarca de la Ribera, i han fet una relació dels documents aprovats pel Consell Valencià de Cultura relacionats amb la ciutat.

Al final, i després que els responsables de les comissions informatives en què es distribueix el treball de la institució explicaren al públic assistent els treballs en què s’ocupen, s’ha posat fi a la sessió plenària amb la firma de Santiago Grisolía en el llibre d’Honor de l’Ajuntament.


Notícies relacionades:

294