Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Ibi

Acte Institucional Vila d’Ibi. Lliurament de premis extraordinaris d’educació i reconeixements institucionals

Divendres passat, 24 de maig, el Teatre Riu acollia un any més l’Acte Institucional Vila d’Ibi, l’acte institucional més important de l’any i en el qual es reconeix a persones i col·lectius que, d’alguna manera, han exercit i continuen exercint un paper primordial en el panorama esportiu, cultural, econòmic o social de la nostra localitat. La moció va ser aprovada per unanimitat dels grups polítics representats en el consistori, en el ple ordinari celebrat a l’Ajuntament d’Ibi el 7 de maig.

L’acte va estar presidit per l’alcalde d’Ibi, Sergio Carrasco i la vicealcaldessa, Aitana Gandia, acompanyats pels membres de la Corporació Municipal, protagonistes guardonats i nombrós públic que va assistir a l’acte acompanyant als premiats, els reconeixements dels quals van ser els següents:

TRAJECTÒRIA PROFESSIONAL: VÍCTOR RICO RECHE, per la seua gran faena al voltant del món en l’àmbit de la comunicació i el seu compromís amb Europa. Graduat en Publicitat i Relacions Públiques per la Universitat d’Alacant, ha treballat en diferents parts del món dins de l’àmbit de la comunicació. la Xina, Corea del Sud, Amèrica Llatina o Àfrica Central són alguns dels llocs on ha exercit el seu treball. Actualment treballa com a consultor en Polítiques Públiques i Desenvolupament Institucional en la Comissió Europea. Com ell mateix diu, treballa amb orgull ajudant a escriure la història que els europeus volen, a construir la seua pròpia narrativa i a tenir veu en un futur compartit.

TRAJECTÒRIA EMPRESARIAL: INTERIBI, per haver convertit una empresa familiar en un referent a nivell internacional de les màquines expenedores de boles col·leccionables. Tal va ser l’abast que no han parat de crear noves línies de negoci, com el món infantil, de la mà de personalitats tan importants com Mr. Christian Dubosq i DISNEY. Fundada per Sr. Juan José Hita García i els seus tres fills Juan, Evaristo i Antonio, en aquest 2024 celebra els seus 30 anys.

 

TRAJECTÒRIA CULTURAL: ASSOCIACIÓ ANDALUSIA IBI, pels seus 25 anys difonent la cultura andalusa en la localitat. Des que van signar la seua acta constitucional en 1999 han anat creixent any rere any gràcies a la gran faena que han exercit per a enriquir Ibi en l’àmbit cultural i de l’associacionisme. Els seus festivals flamencs, el Dia d’Andalusia, la Fira d’Abril, el cor rociero Brisa Andalusa o els quadres flamencs i de sevillanes són algunes de les festivitats amb les quals enriqueixen culturalment el nostre municipi. És moment d’agrair a totes aquestes persones procedents, en la seua gran majoria, de terres granadines i d’Almeria, la labor que realitzen per a donar a conèixer i compartir les seues tradicions, que ara són de tots els i les iberudes.

PREMIE ASSOCIACIONISME: PROTECCIÓ CIVIL, per la seua implicació en la protecció i seguretat ciutadana. El treball que exerceixen es basa a gestionar i coordinar les accions destinades a protegir la població, els béns i el medi ambient davant possibles situacions de risc. És necessari agrair el treball exercit per les persones que formen part d’aquest organisme per aportar seguretat, protecció i tranquil·litat a tots i totes les iberudes.

TRAJECTÒRIA A TÍTOL PÒSTUM: PEDRO PRIETO FERNÁNDEZ pel seu impecable treball com a president de l’Associació d’Empresaris Foia de Castalla (IBIAE). Va accedir al càrrec de president l’any 2016 posant tots els seus esforços a projectar el potencial del teixit productiu de la comarca i la capacitat de reinventar-se del nostre municipi i comarca. Pedro era gerent de l’empresa iberuda PEPRI. Va ser la segona generació d’aquesta empresa que té un recorregut de més de cinquanta anys, fundada pel seu pare en 1969. El llegat de Pedro no es queda només en l’àmbit empresarial, per la seua gran vinculació en la vida social i festera del nostre municipi, pertanyent a la comparsa Beduïns, es tracta d’una persona molt volguda pels i les iberudes. En aquest últim cas, els seus fills Carolina, Alberto i María Amparo Prieto van pujar a l’escenari a arreplegar el premi atorgat el seu pare.

Així mateix, també es va fer lliurament dels premis a l’Excel·lència Educativa, que inclou alumnes de primària, secundària, instituts i FP de la localitat, atorgant-li-ho als alumnes de primària: Aitana Zornoza i Nacho Jiménez, del CEIP Teixereta; Carla Farrándiz i Miriam Ramal, del CEIP Cervantes; Álvaro Díaz, Marcos Pérez i Nieves Bernabeu, del CEIP Vessador; Carla Valero, Catalina Villar i Kiko Sanjuan, del CEIP Felicitat Bernabeu; Manuel Martí, Irene Blasco i Raúl Casanova, del CEIP Pla i Beltrán; Celia Ruiz, Leire Martín i Ignacio Barrachina, del col·legi Sant Joan i Sant Pau. En secundària l’alumnat premiat va ser per a: Aroa León, del col·legi Sant Joan i Sant Pau, i Germán Bernabeu i Inés Montilla, de l’IES La Foia.

Finalment, es va fer lliurament d’un detall institucional als representants a Ibi de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient, Melchor, Gaspar i Baltasar a: Xavi Pastor, David Pastor i Germán Sempere.


248