Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Ibi

“Els Geladors d’Ibi” celebren la seua festa abans de l´inici de la temporada

 

Els Geladors iberuts es reuneixen, un any més, per a celebrar una de les Festes més tradicionals de la localitat, la Festa dels Geladors. Com és tradició, es durà a terme en aquest mes de febrer, ja que és a partir d’aquest moment quan les persones que es dediquen a la fabricació i distribució del gelat comencen a preparar la seua temporada, no sols en la localitat sinó en diversos punts d’Espanya. La celebració tindrà lloc a Ibi el cap de setmana del 2 i 3 de març, i a ella està convidada tota la ciutadania iberuda.

Ibi, tradicionalment coneguda com a “Bressol del gelat”, porta treballant en l’elaboració del gelat  des del segle XIX, quan en els pous de neu que hi ha als voltants i a les muntanyes que l’envolten es premsava la neu que tant queia a l’hivern i es va començar a comercialitzar. Avui dia, les gelateries La Iberuda, entre altres denominacions pròpies, continuen sent un senyal de qualitat i bon gelat.

Les activitats previstes per a la festa donaran principi el dissabte 2 de març, a les 11.30 h, en la Plaça dels Geladors, amb jocs infantils i música. A les 12.30 h, es realitzarà el repartiment de gelats per a tots els assistents i un sorteig de regals.

El diumenge, 3 de març, a les 12.00 h, tindrà lloc la Missa dels Geladors, a l’Església de la Transfiguració del Senyor. Els heladeros iberuts i la regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Ibi conviden a  els veïns i veïnes a participar i gaudir d’aquesta assenyalada celebració.

 

 

 

 


234