Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Ibi

Festes d´Hivern (dia 18 de desembre, diumenge): Processó i Baixada, carreres, proclamació Reis Danses i balls

Diumenge, 18 de desembre, celebració de Santa Llúcia:

10.30 hores. PROCESSÓ de Santa Llúcia. Des de l’església de la Transfiguració del Senyor fins a l’ermita de la santa, acompanyats pel Taller de Música Castell Vermell.

11.00 horesMISSA de Santa Llúcia a l’ermita, en acabar es cantaran els tradicionals Gojos a Santa Llúcia.

10.00 hores. CROSS ESCOLAR. Inscripcions en la taula de control instal·lada al costat de l’Ajuntament. 11.00 hores. Inici de les proves. Els premis consistiran en xecs regal per a cada categoria i es repartiran llepolies a qui participe.

12.45 horesBAIXADA per l’avinguda Joaquín Vilanova de les parelles que enguany prendran el compromís de fer les Danses, acompanyats pel Taller de Música Castell Vermell. A continuació, PESADETA DEL TORRÓ, en la que els balladors oferiran a les seues parelles torró com a regal. Després, les CARRERES, primerament la dels Fadrins, des de l’Ajuntament fins a l’ermita, i seguidament la dels Casats, des del cantó de l’església fins a l’Ajuntament, amb premis de pernils per als guanyadors. En finalitzar, SORTEIG I PROCLAMACIÓ DELS REIS DE LES DANSES. Des del balcó de l’Ajuntament, els Reis de les Danses anunciaran a tot el poble que “EL REI FA FESTA”. Seguidament, i acompanyats pel Sonet, Fadrins i Casats oferiran BALLS per al públic assistent a la porta de l’Ajuntament. Després es farà una cercavila pel Mercat dels Reis Mags i per a acabar el dia hi haurà un DINAR de germanor, on es proclamaran als Virreis de les Dansades.

 

 


Notícies relacionades:

No hi han notícies relacionades.

268