Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Ibi Tibi

Ibi i Tibi escenaris per a posar en comú la reutilització de l’aigua i la valorització de residus

La Foia de Castalla va ser elegida per l’IVACE com territori per a dissenyar el full de ruta a seguir davant la implantació d’un sistema d’Economia Circular. Amb el repte ‘Valorització de residus’, la seu d’AIJU, a Ibi, acollirà aquest 24 de novembre a les 16h una sessió de treball a la que ha sigut convidats els Ajuntament d’Ibi, Castalla, Onil i Tibi a més del consorci CREA, URBASER Ibi, ACTECO, IBIAE, R2 Innovación i representants del món acadèmic i cooperatives agrícoles.

En aquesta sessió es consideraran diferents projectes per a accionar com un pla comarcal integrat de gestió de residus, tècniques de recirculació de materials problemàtics o la possibilitat de creació d’un hub d’Economia Circular, entre altres.

La pròxima cita serà l’1 de desembre a les 16h a l’Ajuntament de Tibi, on es realitzarà la primera sessió del grup de treball amb el repte ‘Depuració i Reutilització de l’Aigua’. En aquesta ocasió han sigut convidats els Ajuntaments d’Ibi, Castalla, Onil i Tibi, Hidraqua, PAVAGUA, la Comunitat de Regants de la Font de Santa María, EPSAR i representants de les cooperatives agrícoles.

Al llarg d’aquesta sessió, es considerarà l’activació de projectes com: l’urbanisme Green Water, l’embassament d’aigües pluvials, la instal·lació d’una EDAR amb energies renovables i hidrogen o un marketplace que fomente la simbiosi industrial. Serà aquest grup de treball qui lidere els projectes relacionats amb aquestes accions.

Info: Ara Multimèdia

 


Notícies relacionades:

281