Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Ibi UA

La Llotja de l’Arxiu Municipal acull fins al 17 de novembre la mostra itinerant Valencians a Nova York. 1892-1930, duta a terme per la Universitat d’Alacant

L’exposició, que consta de 15 panells, mostra i il.lustra les migracions dels valencians a Nova York. Recull fotografies, documents i testimoniatges d’algunes històries personals d’emigrants valencians a partir de l’any 1892, que van buscar noves perspectives de vida i una eixida per a viure millor del que vivien en els seus llocs d’origen.

Un fenomen migratori de gran magnitud, arribant a la xifra de 14.000 persones valencianes. A més de fotografies i documents de diverses famílies valencianes, es pot gaudir d’una magnífica col.lecció fotogràfica del Nova York de principis del segle XX, la ciutat que veurien aquells emigrants en la seua particular diàspora.

 

 

La mostra està comissariada per la professora del departament de Filologia Anglesa, Teresa Morell i pel Catedràtic d’Història Contemporània, Josep Miquel Santacreu Soler.

Per a donar a conéixer aquest fenomen migratori, del qual el nostre municipi compta amb el testimoniatge d’algunes famílies que també van participar d’aquesta aventura americana i que també estarà representada en l’exposició, es projectarà este divendres dia 6 d’octubre, a les 20 hores, en la sala d’actes de l’Arxiu Municipal d’Ibi, el documental Del Montgó a Manhattan, Valencians a Nova York, produïda per INFOTV València, amb guió i direcció de Juli Esteve.


203