Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Ibi

LABORA ha demanat un informe tècnic per a esclarir les causes que han motivat l’esfondrament del Espai LABORA de Ibi

• El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha sol·licitat comparéixer voluntàriament davant Les Corts per a explicar el succeït en la localitat alacantina.

• Els serveis, tant de LABORA com del SEPE, es continuaran prestant inicialment des d’Alcoi i Xixona, i prompte des d’una nova ubicació proporcionada per l’Ajuntament d’Ibi.

València (05.12.22) LABORA ha encarregat l’elaboració de manera urgent d’un informe tècnic sobre les causes que han motivat l’esfondrament de la part de l’edifici en el qual es troben les dependències de LABORA i el SEPE a Ibi, així com l’afectació estructural que puguen tindre els edificis confrontants, entre els quals es troben els de l’Associació d’Empresaris d’Ibi (IBIAE).

 

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, la directora general de planificació i serveis de LABORA, Eva Hernández, el director general del SEPE, Gerardo Gutiérrez Ardoy, el director del SEPE en la Comunitat Valenciana, Pere Beneyto, l’alcalde d’Ibi, Rafael Serralta i l’Associació dels Empresaris d’Ibi han mantingut una reunió en el matí de hui, per a coordinar les accions necessàries per a restablir com més prompte millor el servei a la ciutadania. En aquest sentit, tots els seus responsables han volgut subratllar la ràpida resposta de totes les institucions involucrades, així com l’estreta col·laboració que es ve donant des del moment en què es va produir el succés.

Per part seua, el secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha sol·licitat una compareixença voluntària davant Les Corts per a explicar el succeït i per a exposar les accions que emprendrà seguidament LABORA per a donar solució a aquesta circumstància.

Els usuaris dels serveis d’ocupació seran atesos en tot moment. En primera instància, s’ha derivat a tots aquells que tenien cita prèvia als Espai Labora de Xixona i d’Alcoi, on ja han sigut atesos. Així mateix, s’està treballant en la dotació tècnica precisa perquè els treballadors puguen prestar el servei de manera telemàtica.

L’Ajuntament d’Ibi ha posat a la disposició de LABORA i el SEPE un espai en eixa localitat per a que una vegada es dispose dels informes tècnics procedents, es trasllade el material fins allí, a fi que s’òbriga al públic unes oficines provisionals. D’altra banda, des de LABORA s’ha posat de manifest la voluntat d’iniciar els treballs per a la construcció d’un nou edifici en aquesta localitat alacantina.

Finalment, s’estan recopilant tots els informes tècnics que s’han realitzat en els últims mesos, en els quals es recaptaven les conclusions d’experts sobre l’estat de l’immoble, i que avalaven la seguretat de la part de l’edifici on es va continuar prestant el servei fins divendres passat. Referent a això, la part que s’ha ensorrat estava clausurada, per la qual cosa no hi ha hagut que lamentar pèrdues materials d’importància.

 

 


Notícies relacionades:

277