Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Monòver

Els ciutadans monovers tenen a la seua disposició el lot dels onze llibres que van ser “censurats” per tenir una temàtica LGTBI

Les Regidories d’Igualtat i Cultura han aconseguit reunir el lot d’onze llibres sobre temàtica LGTBI que va ser rebutjats fa uns mesos.

 

I és que, el passat 15 d’octubre de 2021, una jutgessa de Castelló va ordenar la retirada d’aquests lots de llibres donats per l’Ajuntament de Castelló a les biblioteques d’onze instituts i a un centre socioeducatiu després que l’Asociación Abogados Cristianos, considerara que aquesta iniciativa municipal “vulnerava diversos drets fonamentals”.

 

Davant aquest fet incomprensible, les Regidories d’Igualtat i Cultura, així com la Biblioteca Pública de Monòver, “es van proposar contrarestar aquest fet i recuperar alguns d’aquests lots per a posar-los a disposició dels usuaris de la Biblioteca i de l’IES Enric Valor”, com explica Júlia Tortosa, Regidora de Cultura.

 

“Per a nosaltres, l’educació en la diversitat ha de ser un valor central de la nostra societat que cal treballar en totes les franges d’edat”, com explica Pilar Seller, Regidora d’Igualtat. “Atendre a la diversitat no solament redunda en

 

 

generacions més tolerants, sinó que és un dret arreplegat en la nostra normativa autonòmica (DECRET 104/2018, de 27 de juliol, del Consell), pel qual es desenvolupen els principis d’equitat i d’inclusió en el sistema educatiu valencià”, com recorda Seller.

 

Arreplegar aquest lot de llibres “no ha estat fàcil, ja que s’havien esgotat i hem hagut d’esperar a aquestes dates per a aconseguir-los i posar-los a disposició dels usuaris”, com explica la Regidora d’Igualtat.

 

Des de l’Ajuntament de Monòver “apostem per un model de vida en el qual la diversitat estiga present i mitjançant l’educació inclusiva, educació a la qual volem donar suport amb aquests exemplars”. Així, “es facilita la identificació dels mecanismes per a fer possible la igualtat d’oportunitats, perquè totes i tots trobem el lloc que ens pertany a les societats i que, aquest lloc, responga, en la mesura d’allò possible, als interessos i capacitats de cada persona”, com remarquen.

 

Per tant, és “molt important, que la joventut s’eduque en diversitat, ja que, al contrari de vulnerar els seus drets fonamentals, aporta capacitat per a moure’s en un entorn divers i els ajuda a sentir-se part activa dins l’entorn social, on els valors de convivència i l’acceptació de la individualitat siguen el vehicle per a l’enteniment”.


244