Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Monòver

La CHJ continua amb la neteja iniciada per l’Ajuntament al paratge Charco Amargo de Monòver

  • Unes actuacions molt demandades pels veïns de la zona i pel Govern Local que s’espera tinguen continuïtat amb altres mesures

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Monòver informa que, després de moltes gestions i una constant insistència, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) ha dut a terme les tasques de neteja del paratge Charco Amargo a la localitat. Unes feines que es van iniciar el passat dijous i està previst que finalitzen hui mateix.

En concret, fa mesos el President de la Confederació es va comprometre a continuar en la neteja que va començar l’Ajuntament al Charco Amargo, mitjançant “la retirada dels muntons de terra que hi van traure de la conca, per tal que poguera córrer l’aigua, així com fer una neteja puntual de la vegetació que obstruïa el pas de l’aigua”, segons explica Loren Amat, Regidor de Medi Ambient. Aquestes tasques “es repetiran també a la Ramba del Salitre, a l’eixida del túnel”.

Així, “ des del primer moment vam avisar a la Confederació i vam explicar que buidaríem els líquids embassats que hi havia a la zona perquè correguera l’aigua”, però la resta d’actuacions, “com ara traure l’arena i netejar la zona, la qual cosa suposava unes despeses importants, les havia d’enfrontar la CHJ”.

Des d’ara endavant, des de l’Ajuntament “estem gestionant que, tant la Mancomunitat com l’Entitat Pública de Sanejament i Aigües Residuals (EPSAR), canvien la ubicació del tub o busquen alguna solució perquè on es troba en aquests moments, l’eixida de líquids. I el que es pretén és que l’aigua correga, no que es quede embassada”, com remarca Amat.

 

Pel que fa a la vegetació que queda a la Rambla del Charco Amargo, “els tècnics consideren que farà de filtre perquè l’aigua bruta es depure en la mesura que siga possible”.

A més a més, des de Medi Ambient “proposarem a la Mancomunitat posar una xarxa perquè els sòlids, com ara tovalloletes d’higiene, que ixen pel tub actualment no arriben a la conca i es netege de forma habitual”.

Per tant, la tasca actual de l’Ajuntament de Monòver “és la de negociar totes aquestes propostes que hem traslladat tant a la Mancomunitat com, fins i tot, a la Conselleria de Medi Ambient”.

El problema principal i al que es compromet solucionar el Govern Local és “el de dur endavant la separativa de pluvials del casc urbà, la qual cosa es durà a terme mitjançant una subvenció que ha arribat”. A més, “està pendent que la Conselleria s’encarregue de dur a terme la segona fase d’aquesta separativa, la qual cosa ajudaria a que per aquesta zona monovera eixira menys aigua bruta”.

Més noticies

¡Siente Monóvar!

Redacció

Zapatero: “La història que perviu a El Fondó ha de ser d’ensenyança i de reconeixement”

Desiré

Zapatero visitará El Poblet de Petrer y El Fondó de Monóvar el próximo viernes 24 de septiembre

Joan Lluis

XXX edición de la Copa de S. M. La Reina de balonmano femenino

Redacció

XXVI San Silvestre Monovera Solidària Pro-Xavi

Redacció

XLIX Concurso Internacional de Fotografía Fiestas de Sempitembre 2017

Redacció
1134