Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Monòver UA

La Universitat d’Alacant i l’Ajuntament de Monòver donaran a conéixer la figura del Pare Juan Rico i el seu temps mitjançant unes jornades

La Universitat d’Alacant i l’Ajuntament de Monòver organitzaran unes jornades sobre el pare Juan Rico i el seu temps a través de les quals donaran a conéixer als ponents la seua figura.

Es tracta d’unes activitats emmarcades dins els diferents actes d’homenatge que realitzarà el consistori monover i la Universitat alacantina amb motiu del 175 aniversari de la mort del frare liberal.

Com ja es va anunciar anteriorment, entre els esdeveniments més destacats es troben la inauguració d’una exposició monogràfica sobre la figura del pare Juan Rico i el seu temps, la projecció d’un documental i la realització d’unes conferències divulgatives.

Les jornades de difusió comptaran amb la presència de diferents especialistes en la matèria com ara els Catedràtics d’Història Contemporània per la Universitat d’Alacant, Emilio La Parra López i Rafael Zurita Aldeguer; els experts en l’obra de Rico, Mariano Casas i Germán Ramírez; la Catedràtica d’Història Contemporània per la Universitat de València, Maria Cruz Romeo Mateo; i els doctors en Història per la Universitat d’Alacant i la Universitat Complutense de Madrid, Víctor Sánchez Martín i Alberto Cañas de Pablos.

 

Les ponències se celebraran els dijous, 15, 22 i 29 de setembre a la Casa de Cultura de Monòver en dues sessions diferents: a les 17:00h i a les 19:00h. Les jornades estaran obertes a la ciutadania en general.

No obstant això, els estudiants universitaris que vulguen veure reconegudes les hores lectives o els crèdits de lliure elecció, s’hauran d’inscriure a través del següent enllaç: https://cvnet.cpd.ua.es/preinsua/estudio.aspx?id=1716867&sub=11

El programa serà el següent:

 

  • DIJOUS 15 DE SETEMBRE DE 2022

 

17:00h Emilio La Parra López (Universitat d’Alacant). El regnat de Ferran VII (1808-1833).

19:00h Mariano Casas Gómez (Generalitat Valenciana). El pare Juan Rico i l’exili liberal.

  • DIJOUS 22 DE SETEMBRE DE 2022

 

17:00h Rafael Zurita i Víctor Sánchez (Universitat d’Alacant). Monòver i la seua comarca en el primer terç del segle XIX.

19:00h Mª Cruz Romeo Mateo (Universitat de València). Les dones durant la revolució liberal.

  • DIJOUS 29 DE SETEMBRE DE 2022

 

17:00h Germán Ramírez Aledón (Universitat de València). Amb l’acció i la paraula. El pare Juan Rico en la revolució liberal.

19:00h Alberto Cañas de Pablos (Universitat d’Alacant). El regnat d’Isabel II. Les regències (1833-1843).


Notícies relacionades:

No hi han notícies relacionades.

227