Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Monòver

Monòver presenta oficialment l’Agenda Urbana Monòver 2030

Aquesta vesprada, al voltant de les 13:00 hores, Alejandro García, Alcalde de Monòver, i Mabel Crespo Cuadrado, tècnic de la consultora Omawa (encarregada de dur endavant el projecte), han presentat al Kursaal Fleta, de manera oficial a la població l’Agenda Urbana AUMONÒVER2030.

Durant els darrers mesos s’han assentat les bases i característiques principals d’aquest “important document, que suposarà un Pla d’Acció vital per al futur de la ciutat”, com ha remarcat Alejandro García.

I és que, com a municipi que conta amb una important riquesa patrimonial, monumental, gastronòmica i natural, l’Equip de Govern ha decidit mirar endavant i treballar en el desenvolupament i impuls d’unes “polítiques que identifiquen el nostre poble com un municipi sostenible i alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible dictaminats per l’ONU”, apunta García.

En aquest sentit, s’han dut a terme reunions transversals amb els ciutadans i ciutadanes monoveres, emprenedors, empresaris, associacions, col·lectius diversos, així com partits polítics de la Corporació Municipal amb la intenció “d’arribar a uns fonaments, en conjunt, que propicien que Monòver s’esdevinga una ciutat més pròspera, sostenible, justa, oberta, amable i conscient”, com asseguren. “Un procés de participació actiu i continu per aconseguir un document on s’han reflectit les prioritats i projectes que més necessita Monòver, segons han manifestat els seus ciutadans i ciutadanes”.

Cal recordar que Monòver “mai abans havia desenvolupat un Pla Estratègic municipal que ens permetera avançar com a municipi de forma planificada i coordinada”, apunta l’Alcalde.

Tal com han remarcat en la presentació de hui, “alguns pilars principals passen per aconseguir la sostenibilitat en les polítiques de desenvolupament urbà”, la qual cosa solament es pot aconseguir “amb la participació dels agents clau de la ciutat”.

Aquset Pla persegueix “no solament conéixer la realitat social, territorial, econòmica i mediambiental de Monòver, sinó que, a més a més, té com a objectiu donar resposta a alguns dels reptes i necessitats més rellevants”.

Per tant, és aquest “un moment important, ja que hem creat un document consensuat, un Pla de futur, pensant en Monòver d’ací a 10 anys”, com ha destacat Alejandro García. De fet, Monòver es troba entre els primers municipis de la comarca en presentar aquest Pla Estratègic que marcarà “el full de ruta del futur de la ciutat, amb una estratègia clara i definida que s’ajuste a les polítiques europees”.

L’Ajuntament de Monòver porta treballant en l’elaboració d’aquet Primer Pla Estratègic del Municipi des de fa mes de dos anys, encara que els primers treballs es van endarrerir amb l’inici i evolució de la crisi sanitària.

No obstant això, el darrer any s’ha treballat “amb força per a dur-lo endavant i aconseguir alinear la localitat amb les Polítiques Europees d’Economia, Sostenibilitat i Digitalització, per tal de fer un canvi de cicle i poder, així, optar als Fons Europeus amb garanties d’èxit”, com recorda García.

 

 

Gràcies a aquestes ajudes europees, “l’Ajuntament podrà tramitar i posar en marxa un important paquet d’actuacions orientades a la innovació social, la mobilitat sostenible, la rehabilitació urbana del patrimoni i de zones degradades, així com la implantació de l’administració electrònica o la millora de l’eficiència energètica, entre altres”, segons han explicat hui.

En concret, aquest a estratègia monovera conté des de projectes “en matèria de desenvolupament local sostenible, a altres per a ‘Impuls Smart City’ i actuacions concretes com la posada en marxa del Pla de Turisme Sostenible, Pla d’Indústria, Pla d’Acció per al Clima i l’Energia Sostenible, Comunitats Energètiques dins el Pla d’Actuació Energètica Municipal”.

A més a més, d’accions concretes tan necessàries per a Monòver com el “foment de les noves economies, l’empenta al comerç de proximitat, la renovació del sistema de gestió integral de la mobilitat de la ciutat, la rehabilitació dels edificis, la millora de la seguretat ciutadana i l’impuls de les energies netes, entre altres”..

Finalment, l’Agenda Urbana és un document estratègic, el qual persegueix la sostenibilitat en polítiques de desenvolupament municipal, mitjançant la identificació d’unes línies estratègiques. A més a més, constitueix un procés per a tots els actors públics i privats els quals intervenen en el municipi.


241