Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Muro d´Alcoi

Compromís de Muro trenca el pacte de govern amb Esquerra Unida

Compromís de Muro trenca el pacte de govern amb Esquerra Unida

Compromís de Muro ha trencat el pacte de govern que mantenia des de l’any 2015 amb Esquerra Unida, i que va permetre iniciar l’actual legislatura amb set regidors amb la condició d’una alcaldia rotatòria.
Segons hem pogut saber a través de la cadena Cope Alcoi, l’alcaldessa de Muro, Jacquelin Cerdà, va comparèixer ahir davant dels mitjans de comunicació per a explicar que han arribat a aquesta situació perquè consideren impossible treballar amb els seus socis de Govern. Cerdà va assegurar que els regidors d’Esquerra Unida han negociat per compte propi temes importants com la cessió del ‘Patronat’, el Pla d’Obres i Serveis amb la Diputació d’Alacant, i els treballs per a aconseguir la gestió pública de l’aigua potable del municipi.
L’alcaldessa de la localitat del Comtat ha criticat també que EU va escampar informacions, juntament amb el PP, sobre un possible risc de contaminació dels barracons del col·legi El Bracal arran d’un problema amb la xarxa d’aigua potable en aquestes instal·lacions. Per aquest motiu, Cerdà diu que “enganyen per buscar rèdit electoral i fomenten la crispació i l’enfrontament social. Ha arribat el punt que no podem suportar veure tanta hipocresia, tantes mentides, i tantes estratègies per part d’EU encaminades a carregar contra Compromís, i menysprear la nostra gestió de cara al poble de Muro”.
La situació actual per a la resta de legislatura, segons ha explicat l’alcaldessa de Muro, és governar en minoria amb quatre regidors, i ha aprofitat per a fer una crida a la resta de partits polítics amb l’objectiu d’arribar a acords que permeten treballar per la millora de la localitat.
Per la seua banda, i en declaracions a Cope Alcoi, el portaveu d’EU, Francesc Valls, ha assegurat que aquest pacte de Govern s’ha trencat de manera “unilateral”, i sense convocar cap reunió ni dir res al respecte. A més, ha demanat dimissions perquè creu que en els últims dies hi ha hagut un ús partidista dels mitjans de l’Ajuntament, i afirma que “en Compromís no saben diferenciar entre la formació política i la institució, un fet que perjudica i molt al nostre poble”.


240