Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Muro d´Alcoi

El ple de l’Ajuntament de Muro aprova una modificació de crèdit del pressupost municipal de 473.437 euros

 

  • L’ampliació permetrà dur endavant millores a la Biblioteca, el Mercat, les instal-lacions esportives i la instal·lació de càmeres de videovigilància en diversos edificis municipals i per al control del tràfic

 

Muro, 5 d’abril 2024

L’Ajuntament de Muro ha aprovat la modificació del crèdit del vigent pressupost municipal, en el plenari celebrat el passat dijous, 4 d’abril, amb la finalitat d’optimitzar recursos i serveis i dur endavant projectes en benefici de la ciutadania, amb un total de 473.437,45 € destinats a inversions i que se sumen al pressupost anual de l’Ajuntament provinents del remanent de tresoreria.

Entre les principals actuacions que permetrà aquesta modificació, destaquen projectes de millora d’instal·lacions municipals com el Mercat, en el qual es realitzaran les obres per a reparar la teulada així com altres iniciatives per a impulsar aquest espai comercial per al qual s’han destinat 52.387, 65 €. En l’àrea de comerç, també es contempla una quantia per a tornar a posar en marxa la campanya de “Bons Consum”, per valor de 50.000 €, amb la finalitat que la ciutadania compre en el comerç local i continuar aixó promocionant-lo.

Respecte als grans projectes, part del crèdit ampliat repercutirà en les instal·lacions esportives municipals en les quals es contempla realitzar inversions en el camp de futbol i la piscina coberta per valor de 17.666 €, reparació de la lluminària del pavelló municipal (6.050 €), instal·lació de càmeres de videovigilància (2.317,22 €) i dotació de cablejat de fibra òptica per a aquest espai esportiu (16.000 €).

La biblioteca és un altre dels espais que es veurà beneficiat amb aquest augment pressupostari ja que s’inclou la substitució de part del mobiliari, així com la instal·lació d’equips d’aire condicionat per a la primera planta de l’edifici, accions de millora que ascendiran a 10.743 €. També es faran canvis de mobiliari en el Centre Jove (6.325 €).

Una altra de les millores que es realitzarà en el municipi, és la instal·lació de càmeres de videovigilància tant en matèria de trànsit com en alguns edificis públics com són el Centre Social Matzem, el Centre Cultural Polivalent, la Casa de Ferro i l’Ajuntament, tot per valor de 29.746,92 €.

També s’ha reforçat la partida de serveis de muntatge i desmuntatge d’esdeveniments (12.100 €) amb la finalitat de garantir l’efectivitat i la realització de les activitats més destacades del municipi. En l’ampliació també s’inclou, la redacció i publicació d’un manual de bones pràctiques per a la conservació del centre històric de Muro (22.345 €) i la digitalització i catalogació del fons fotogràfic cedit per Ramiro Climent.

L’alcalde de Muro, Vicent Molina ha destacat que “dins de totes les millores contemplades s’ha inclòs una partida per a contractar personal que gestione subvencions provinents dels Fons Europeus amb la finalitat de rebre alguna subvenció en aquesta matèria i poder executar un major nombre de projectes i millores per al municipi”. Respecte a les subvencions ha indicat que “per a algunes de les partides incloses s’han sol·licitat subvencions, per la qual cosa pot ser que no siga necessari realitzar la despesa de tots els diners previstos, en aquest cas segons la quantia que ens siga otrogada els diners que no s’invertisquen s’alliberaràn i tornaràn al romanent de Tresoreria”.

La proposta de modificació de crèdit ha sigut recolzada pels grups Compromís, PSOE i PP; “Ens Uneix” s’ha abstingut i “Xarxa Muro” ha votat en contra.

 


193